IZRAEL ĆE BITI KAŽNJEN: Jeziva poruka Irana najavljuje veliki rat?

Autor:

Svet

10.04.2024

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raketni napad na ambasadu Irana u Damasku, kako tvrdi ajatolah Ali Hamnei, neće proći Izraelcima bez osvete

IZRAEL ĆE BITI KAŽNJEN: Jeziva poruka Irana najavljuje veliki rat?

Foto: Tanjug/AP Photo/Anjum Naveed

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, rekao je danas da Izrael "mora biti kažnjen" i da će "biti kažnjen" zbog napada na iranski konzulat u Siriji za koji Teheran krivi Tel Aviv.

"Zli režim je napravio grešku, mora biti kažnjen i biće kažnjen“, rekao je Hamnei u obraćanju povodom obeležavanja Ramazanskog bajrama, prenosi Rojters.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1.aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i negov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zapretilo osvetom za napad.

Inače, najmanje 14 Palestinaca je ubijeno, a nekoliko je povređeno u izraelskom vazušnom napadu na izbeglički kamp Al-Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze, objavila je u utorak veče palestinska novinska agencija Vafa.

Izraelski ratni avioni gađali su stambenu zgradu u kampu uoči praznika Ramazanskog bajrama, koji označava kraj meseca Ramazana, prenela je palestinska agencija.

U napadima koje je Izrael pokrenuo 7. oktobra u Pojasu Gaze ubijeno je najmanje 33.360 Palestinaca, a ranjene su 75.993 osobe, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi.

Prema podacima UN, izraelski rat je doveo do internog raseljavanja 85 odsto stanovništva Gaze zbog akutne nestašice hrane, pijaće vode i lekova, dok je 60 procenata infrastrukture palestinske enklave oštećeno ili uništeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading