SPREMNI SMO ZA IRAN: Stigla preteća poruka iz Izraela, da li je svet zaista sada NA KORAK od velikog rata?

Autor:

Svet

07.04.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u južnom delu Pojasa Gaze tokom borbi protiv palestinske terorističke grupe Hamas poginula četvorica vojnika

SPREMNI SMO ZA IRAN: Stigla preteća poruka iz Izraela, da li je svet zaista sada NA KORAK od velikog rata?

Foto: Tanjug/AP

Izraleski ministar odbrane Joav Galant saopštio je danas da je Izrael spreman da se nosi sa bilo kojim scenarijem do kojeg može doći usled tenzija sa Iranom.

''Po završetku procene operativne situacije sa visokim vojnim oficirima, ministar Galant naglasio je da su odbrambene snage završile pripreme za reagovanje u slučaju bilo kakvog scenarija u vezi sa Iranom'', saopšteno je iz njegovog kabineta, prenosi Rojters.

Iranska revolucionarna garda objavila je da su u ponedeljak, u napadu na iranski konzulat u Damasku, za koji je Iran okrivio Izrael, poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i negov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da nije stajao iza napada, dok je više zvaničnika Teherana obećalo neku vrstu osvete za napad.

Rojters navodi da su SAD u stanju visoke pripravnosti i da se pripremaju za mogući napad Irana na izraelske ili američke objekte na Bliskom istoku

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u južnom delu Pojasa Gaze tokom borbi protiv palestinske terorističke grupe Hamas poginula četvorica vojnika.

Jučerašnjom pogibijom četvorice izraelskih vojnika broj poginulih vojnika u kopnenoj ofanzivi protiv Hamasa porastao je na 260, preneo je Tajms of Izrael.

IDF su saopštile ranije danas da su tokom šest meseci rata sa Hamasom u Gazi poginula 604 izraelska vojnika, a ranjeno ih je 3.193, dok je u tzv. prijateljskoj vatri život izgubio 41 izraelski vojnik.

IDF navodi da je tokom šestomesečnog sukoba Hamas ispalio više od 9.000 raketa na ciljeve u Izraelu.

Prema zvaničnim podacima, IDF je u Pojasu Gaze od početka rata ubio više od 13.000 operativaca Hamasa i pripadnika drugih terorističkih grupa, od toga je oko 1.000 ubijeno 7. oktobra prošle godine, kada je Hamas napao jug Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading