NAPADNUTI POLICAJCI USRED BELOG DANA! Jedan ubijen, drugi teško ranjen!

Autor:

Svet

07.04.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadači još nisu identifikovani, a nije poznat ni motiv napada.

NAPADNUTI POLICAJCI USRED BELOG DANA! Jedan ubijen, drugi teško ranjen!

Foto: Tanjug/AP

Danas je došlo do tragičnog napada na policajce u Moskvi, koji je rezultirao smrću jednog policajca, dok je drugi teško povređen. Hitne službe Rusije su potvrdile ovu vest, ističući da je drugi policajac trenutno na intenzivnoj nezi, prenosi RIA.

Napad se dogodio usred belog dana.

Napadači još nisu identifikovani, a nije poznat ni motiv napada.

Basmanski sud Moskve, podsećamo, uhapsio je jedanaestog optuženog u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu, Muhameda Zoira Šaripzodu, rečeno je u sudu.

- Okružni sud u Basmanskom je odabrao meru prevencije protiv Šaripzode Muhameda Zoira, rodom iz Republike Tadžikistan, optuženog da je počinio krivično delo iz stava „b“ dela 3 člana 205 Krivičnog zakonika („Teroristički akt“) -  rekao je sagovornik agencije RIA Novosti.

Pucnjava i požar u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Krasnogorsku dogodili su se 22. marta uveče.

Nekoliko muškaraca je upalo u zgradu, pucali su na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije, u napadu su poginule 144 osobe.

Prethodno je u tom slučaju već uhapšeno deset optuženih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana , koji su, prema istrazi, bili direktni izvršioci terorističkog napada.

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja kriminalcima koji su napali Krokus. Osim toga, dan ranije, snage bezbednosti privele su još trojicu Centralnoazijaca osumnjičenih za umešanost u teroristički napad u Moskvi, Jekaterinburgu i Omsku.

Kako je prošle nedelje rekao direktor FSB Aleksandar Bortnikov , prvo svedočenje pritvorenika potvrđuje ukrajinski trag. Prema navodima Istražnog komiteta, teroristi su nakon napada krenuli u Kijev da bi dobili nagradu. Ruske obaveštajne službe smatraju da iza ovog zločina stoje i SAD i Velika Britanija.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading