PODNESENA PRIJAVA ISTRAŽNOM KOMITETU: Porodice i rodbina poginulih u "Krokusu" traže da se ispitaju mnoge neobične stvari (VIDEO)

Autor:

Svet

02.04.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu na "Krokus" poginule su 144 osobe, a povređeno je više od 550 ljudi.

PODNESENA PRIJAVA ISTRAŽNOM KOMITETU: Porodice i rodbina poginulih u "Krokusu" traže da se ispitaju mnoge neobične stvari (VIDEO)

Foto: AP Photo/Vitaly Smolnikov

Advokat, Igor Trunov, koji zastupa interese 11 žrtava terorističkog napada na "Krokus siti hol", podneo je prijavu Istražnom komitetu Ruske Federacije tražeći da se pokrene krivični postupak protiv vlasnika "Krokusa" zbog nepružanja bezbednih usluga, prenosi RIA Novosti pozivajući se na Trunova.

Prema njegovim rečima, prijava je podneta u ime 11 žrtava, među kojima je i Ivan Pomorin, šef filmske ekipe koja je na dan terorističkog napada trebalo da snima koncert grupe "Piknik" u "Krokusu", kao i rodbina. poginulih u terorističkom napadu.

U prijavi upućenoj šefu Istražnog komiteta, Aleksandru Bastrikinu, navodi se da vlasnici "Krokusa" možda nisu bili adekvatno uključeni u zaštitu objekta od požara. Tako se u dokumentu navodi da se scenska zavesa u koncertnoj dvorani zapalila "u roku od nekoliko sekundi", što, prema odbrani, može ukazati na kršenje standarda zaštite od požara, tj. zavesa mora biti od vatrootporne tkanine.

- U roku od nekoliko sekundi od izbijanja požara, i sedišta u sali su se zapalila,a trebalo je da budu napravljena od vatrootpornih materijala - navodi se u prijavi.

U dokumentu se takođe tvrdi da požarna vodena zavesa i sistem za uklanjanje dima, koji podrazumeva otvaranje ventilacionih otvora i prozora nakon incidenta, nije bio u funkciji.

Trunov je dodao da je, prema svedočenju svedoka, većina izlaza za slučaj opasnosti bila zatvorena u vreme terorističkog napada i evakuacije.

Tokom terorističkog napada na "Krokus siti hol", teroristi su podmetnuli vatru, prosuvši flaširani benzin. Šef Istražnog komiteta, Aleksandar Bastrikin, rekao je da će moguće kršenje zahteva protivpožarne bezbednosti biti jedan od vektora istrage.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu na "Krokus" poginule su 144 osobe, a povređeno je više od 550 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading