TRAMP TRAŽI DONACIJE: Ko je spreman da plati 800.000 dolara za večeru sa njim?

Autor:

Svet

06.04.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp prikuplja donacije na privatnoj večeri u Floridi

TRAMP TRAŽI DONACIJE: Ko je spreman da plati 800.000 dolara za večeru sa njim?

Foto: YouTube/Donald J Trump/Printscreen


Donald Tramp je tražio od gostiju da izdvoje više od 800.000 dolara za mesto za svojim stolom na događaju prikupljanja sredstava - dok nastoji da prikupi više novca od Džoa Bajdena uoči izbora.

Bivši predsednik bi mogao da odnese čak 43 miliona dolara nakon večere u Palm Biču, na Floridi, gde će prisustvovati desetine njegovih bogatih milijardera. Tramp je prvobitno imao problema da privuče značajne novčane donacije, ali kada je postalo jasno da će se suočiti sa Džoom Bajdenom u trci za predsednički mandat, donatori su brzo ponovo pritekli da podrže njegovu kampanju.


Ekstremno visoke cene karata

Tramp je uspeo da popuni sva mesta za intimnu večeru tako što je "od vrška do vrška" zvao članove bogate poslovne elite. Oni koji su zaista želeli da se "razbacuju" imali su priliku da kupe "nivo predsednika" karte za događaj po ceni od 814.600 dolara, što im pruža direktni pristup Trampu sa mestom za njegovim stolom. Drugi, koji možda nisu toliko darežljivi, mogu platiti 250.000 dolara za "komitet domaćina" na događaju.

Utisci i reakcije

Jon Polson, koji je navodno u trci da postane Trampov ministar finansija, izjavio je da je bilo "preplavljujuće" interesovanje za večeru.

"Odgovor na naše napore za prikupljanje sredstava je preplavljujući, i do sada smo prikupili preko 43 miliona dolara. Postoji ogromna podrška među širokim spektrom donatora", rekao je Paulson za Yahoo! vesti.


Prisutni na večeri

Očekuje se da će na večeri prisustvovati oko 38 pojedinaca iz različitih industrija. Među njima je i naftni tajkun Harold Hamm, čija se lična neto vrednost procenjuje na preko 18 milijardi dolara. Robert Bigelow, vlasnik hotela iz Las Vegasa koji je podržao istraživanja NLO-a, takođe je kupio jednu od ekskluzivnih karata. Dok je vlasnik američkog fudbalskog tima New York Jets, Vudi Džonson, takođe izdvojio novac da bi bio za stolom sa Trampom.

Trampova taktika i poređenje sa Bajdenom

Trampova taktika ciljanja izuzetno bogatih donatora stoji u suprotnosti sa Bajdenom, koji je nedavno održao događaj prikupljanja sredstava na Radio City Music Hall-u gde su posetioci mogli platiti samo 250 dolara za kartu. Veče je uključivalo nastupe pevačica Queen Latifah, Lizzo i Ben Platt, uz vođenje programa od strane Mindy Kaling. Bajden je prikupio samo 25 miliona dolara sa događaja, što je značajno manje od njegovog rivala.

(Mirror)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading