HOROR: Petoro mrtvih i stotine obolelih zbog ovog štetnog proizvoda!

Autor:

Svet

06.04.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt zbog neispravnog dodatka ishrani.

HOROR: Petoro mrtvih i stotine obolelih zbog ovog štetnog proizvoda!

Foto: shutterstock

U Japanu je došlo do tragičnog događaja koji je šokirao javnost, nakon što je pet osoba preminulo, a 196 je hospitalizovano zbog neispravnog dodatka ishrani namenjenog obaranju štetnog holesterola. Ovaj slučaj je izazvao zabrinutost i u susednom Tajvanu, gde je registrovan jedan oboleli pacijent.

Suplement koji je izazvao smrt i hospitalizaciju stotina ljudi

Jedan od proizvoda koji je dovelo do ovih tragičnih ishoda je dijetetski suplement pod imenom "Koleste Help", proizveden od strane kompanije "Kobajaši". Ovaj suplement napravljen je od fermentisanog crvenog pirinča, sa svrhom da smanji prisustvo štetnog LDL holesterola i triglicerida u krvi. Međutim, umesto očekivanih benefita, suplement je prouzrokovao ozbiljne zdravstvene komplikacije kod velikog broja ljudi, uključujući i smrt pet osoba.

Regulativa "funkcionalnih prehrambenih proizvoda" u Japanu

Zakon u Japanu priznaje kategoriju "funkcionalnih prehrambenih proizvoda", koji mogu da se kupe bez lekarskog recepta i nisu klinički ispitani, ali delimično obavljaju funkciju zvanično priznatih lekova. Ovo otvara pitanje regulative i bezbednosti ovakvih proizvoda na tržištu, posebno imajući u vidu ozbiljne posledice koje su nastupile kao rezultat korišćenja "Koleste Help" suplementa.

Kobajaši: Optužbe i očekivane kazne

Kobajaši kompanija, čije je sedište u gradu Osaki, suočava se sa ozbiljnim optužbama zbog ovog incidenta. Prva žalba na dejstvo suplementa pristigla je od lekara još polovinom januara, ali kompanija nije preduzela odgovarajuće korake u vezi sa tim. Očekuje se da će kompanija biti suočena sa oštrim kaznama i privatnim tužbama građana za odštetu, naročito zbog nedostatka reakcije nakon prve žalbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading