VELIKO HAPŠENJE U MADRIDU: Racije povodom istrage o pranju novca za vladu!

Autor:

Svet

05.04.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je izvršila pretrese na četiri lokacije.

VELIKO HAPŠENJE U MADRIDU: Racije povodom istrage o pranju novca za vladu!

Foto: Tanjug/AP

Španska policija

Danas je španski Vrhovni sud saopštio da je španska policija uhapsila dve osobe i izvršila pretrese nekoliko kuća u Madridu. Ova akcija deo je istrage o pranju novca za vladu Venecuele, a sprovedena je na zahtev sudije Hosea Roberta Rinkona, koji je sarađivao sa portugalskim i američkim vlastima.

Saradnja sa drugim vlastima

Istraga o pranju novca za vladu Venecuele obuhvatala je saradnju španskih, portugalskih i američkih vlasti. Ovaj potez ukazuje na međunarodnu dimenziju istrage i ozbiljnost optužbi.

Sumnje i optužbe

Prema saopštenju suda, istraga je usmerena protiv osoba povezanih sa venecuelanskom vladom, a sumnja se da su bile umešane u pranje novca, davanje mita i formiranje zločinačkih udruženja. Ove optužbe izazivaju pažnju javnosti i postavljaju pitanje o mogućem uticaju venecuelanske vlasti na finansijske tokove.

Pretresi u Madridu

Policija je izvršila pretrese na četiri lokacije, uključujući domove u predgrađu Madrida. Ova akcija jasno ukazuje na ozbiljnost istrage i nameru vlasti da suzbiju nezakonite aktivnosti.

Uloga porodice venecuelanskog tajkuna

Prema neimenovanim izvorima citiranim u listu "Konfidensijal", istraga je usmerena i protiv porodice venecuelanskog tajkuna. Ova informacija ukazuje na moguću ulogu uticajnih ličnosti u finansijskim malverzacijama i naglašava kompleksnost slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading