DEO PRLJAVOG NOVCA BIO ZAKOPAN U DVORIŠTU MAJKE? Detalji hapšenja Srba u u Danskoj

Autor:

Hronika

26.03.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje osumnjičenih je uhapšeno u Srbiji.

DEO PRLJAVOG NOVCA BIO ZAKOPAN U DVORIŠTU MAJKE? Detalji hapšenja Srba u u Danskoj

Foto: Tanjug/AP

Policija i Javno tužilaštvo za organizovani kriminal sproveli su veliku akciju u Srbiji i Danskoj. Troje osumnjičenih je uhapšeno u Srbiji, dok su dvojica braće Srba uhapšena u Danskoj. Deo novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela pronađen je zakopan na posedu majke ove braće. 

- Pripadnici ove organizovane krminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su, prema navodima krivične prijave, slali novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa opojne droge i vatrenog oružja u Republiku Srbiju putem autobusa danskog autoprevoznika "Top turist". U Srbiji su osnovali Privredno društvo "Fabula arte" iz Beograda, preko kojeg su novac ulagali u poslove kupoprodaje i zajedničke izgradnje na nepokretnostima. Ova šema ukazuje na složenu mrežu kriminalnih aktivnosti i međunarodnu povezanost u pranju novca i organizovanju kriminalnih radnji.

- Deo novca su držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1.598.533,33 evra) i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminlane delatnosti - navodi se .

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani, dok je jedna žena, osumnjičena N.D. nedostupna državnim organima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading