DEČAK-UBICA BIO MALTRETIRAN U ŠKOLI: Otkriven motiv jezivog ubistva, đaci i profesori u neverici

Autor:

Svet

03.04.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je sačekao prvi dan škole posle Uskrsa da se obračuna sa osobama koje su ga najviše maltretirale

DEČAK-UBICA BIO MALTRETIRAN U ŠKOLI: Otkriven motiv jezivog ubistva, đaci i profesori u neverici

Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Osumnjičeni dvanaestogodišnjak koji je juče ubio jednog učenika i ranio dve učenice u pucnjavi u osnovnoj školi u Finskoj bio je žrtva maltretiranja u školi, javlja finski javni servis YLE.

Kako se navodi, motiv za pucnjavu je direktno povezan sa nasiljem koje je trpeo u školi. U pucnjavi koja se juče ujutru dogodila u školi "Vijertola" u gradu Vanta ubijen je dvanaestogodišnji dečak, dok su dve povređene devojčice prebačene u bolnicu u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, i nije se opirao prilikom hapšenja, naveli su ranije iz policije.

U Finskoj je danas dan žalosti, a nastava u školi je nastavljena.

Pojedine informacije iz slučaja ubistva u školi u Finskoj podsećaju na masakr koji se 3. maja dogodio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je Kosta Kecmanović ubio desetoro lica.

Više o tome pročitajte OVDE.

Što se zločina u finskoj školi tiče, od zadobijenih povreda na licu mesta je preminuo dečak (12), a dve povređene devojčice su u bolnici u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, a do pucnjave je došlo u školi Vijertola, koju pohađa oko 800 učenika od prvog do devetog razreda i u kojoj radi oko 90 zaposlenih. Nastava u ovoj školi danas je nastavljena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading