ČITAO O KOSTI KECMANOVIĆU, PA POKUŠAO DA GA ISKOPIRA: Učenik uhvaćen sa spiskom za odstrel, jezivi detalj na papiru SVE PODSETIO NA RIBNIKAR

Autor:

Svet

18.03.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji i drugi đaci u potpunoj su panici i ne žele da imaju više bilo kakve veze u životu sa dotičnim dečakom

ČITAO O KOSTI KECMANOVIĆU, PA POKUŠAO DA GA ISKOPIRA: Učenik uhvaćen sa spiskom za odstrel, jezivi detalj na papiru SVE PODSETIO NA RIBNIKAR

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Stanovnici Zagreba ostali su danas u potpunom šoku posle informacije da je jedan dečak u osnovnu školu došao sa spiskom drugova koje želi da likvidira!

Ne samo što je imao spisak za odstrel već je na papiru imao i fotografiju s oružjem, prenosi RTL Danas.

Ministarstvo obrazovanja momentalno je obavešteno o slučaju, dok je prosvetna inspekcija došla na lice mesta kako bi obavila nadzor.

Šokirana deca otišla su brže-bolje svojim kućama, zapravo samo što dalje da budu od škole.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak koji je sastavio spisak navodno je nedeljama unazad na telefonu čitao tekstove o Kosti Kecmanoviću koji je 3. maja 2023. godine u Beogradu u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio masakr ubivši devetoro dece i čuvara.

Saznaje se da je hrvatski dečak prosto "gutao" na internetu sve što je mogao da nađe o Kosti Kecmanoviću kako bi se "ugledao" na njega.

"Da stvar bude još gora - prvi spisak je zgužvao. Napravio je i novi na kojem je bilo ime razredne. Roditelji su u strahu, deca - šta ako taj dečak izađe napolje i dođe ponovo u školu? Ne dobijamo nikakav odgovor", rekla je za RTL Danas majka jednog učenika iz škole u Zagrebu.

Alma Rovis Brandić iz Agencije za nauku i obrazovanje pokušala je da javno "spusti loptu" konstatacijom da se u ovom momentu obavlja sve što je u skladu sa propisima.

"Dolazimo i do stručno pedagoškog nadzora škole gde se traže propusti i izriču mere. Sarađujemo ozbiljno s ministarstvom i prosvetnom inspekcijom. Naglasila bi značaj prevencije - a prevencija je delovanje pre nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste", rekla je Rovis Brandić.

Roditelji škole u Zagrebu kivni su na direktora koji, kako oni tvrde, nije pravovremeno reagovao i o svemu će se tokom večeru pričati na Savetu roditelja škole.

Nije poznato šta se trenutno dešava sa dečakom koji je imao spisak za odstrel i da li je policija sada s njim ili ne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miki

18.03.2024 21:56

E sad pod ladnu vodu i ladan tuš i roditelji isto i pendrek i to fin danonoćno

Ja

18.03.2024 23:02

Ne ponovilo se nikad više, Kosta djete mogao si biti uzor drugoj djeci po uspjehu a ne po tragediji....

Odgovori 10 1
Coa

20.03.2024 09:26

@Ja - On je prestao sa bude dete 3. maja. Od tog datuma on je masovni ubica i samo se tako moze oslovljavati.