DEČAK-UBICA IZ FINSKE JE KOPIRAO KOSTU KECMANOVIĆA? Tri jezive sličnosti ubistva u školi kod Helsinkija sa MASAKROM U RIBNIKARU!

Autor:

Svet

03.04.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema mnogim informacijama može se pomisliti i da je dečak-ubica iz Helsinkija prekopirao sve ono što je uradio Kecmanović u "Ribnikaru"

DEČAK-UBICA IZ FINSKE JE KOPIRAO KOSTU KECMANOVIĆA? Tri jezive sličnosti ubistva u školi kod Helsinkija sa MASAKROM U RIBNIKARU!

Foto: Facebok, Shutterstock

U Finskoj je danas dan žalosti zbog žrtve pucnjave u osnovnoj školi gradu Vanta kod Helsinkija.

Policija je saopštila da je osumnjičeni dečak (12) priznao krivicu za ubistvo vršnjaka i ceo napad, ali nisu navedeni dalji detalji.

Narod je u potpunom šoku jer je pukim čudom izbegnuto masovno krvoproliće, a ovdašnju javnost užas u Helsinkiju podsetio je na majsku tragediju iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je Kosta Kecmanović ubio devetoro učenika i domara.

Međutim, kako se klupko polako odmotava u Finskoj, ne može a da se ne primeti da postoje tri jezive sličnosti dečaka-ubice iz Vante i Koste Kecmanovića.

Prema mnogim informacijama može se pomisliti i da je dečak-ubica iz Helsinkija prekopirao sve ono što je uradio Kecmanović u "Ribnikaru".

Prva sličnost je da su obojica ciljali vršnjake, kako finski mediji naglašavaju, iz isključivo ličnih osnova. Takođe, dečak iz Finske i Kosta Kecmanović gotovo su istog uzrasta u momentu kada su počinili zločin.

Iako Finci u medijima ne objavljuju prve rezultate istrage, jasno je kao dan, kako oni tvrde, da je ubica iz škole u Vanti želeo da likvidira nekoliko drugara a ne samo jednog, te su mu se zbog nečeg ozbiljno zamerili.

Druga jeziva sličnost je da su oba dečaka, dakle i Finac i Kosta Kecmanović zločin počinili po povratku sa malog raspusta, odnosno praznika.

Finski dečak proveo je Uskrs u društvu porodice i prijatelja i očito je planirao da se odmah prvog dana po povratku u školu obračuna sa nekoliko njih. 

Kosta Kecmanović imao je iza sebe prvomajski odmor, dakle mali raspust, posle čega se 3. maja vratio u školu sa pištoljem u rancu.

Treća sličnost je da nijedan od dečaka prilikom privođenja i ispitivanja u policiji nije pokazao nikakvo saosećanje prema žrtvi, u slučaju Kecmanovića - žrtvama.

"Dečak ne pokazuje, kako se za sada ispostavlja, nikakve emocije. Kao da nije svestan šta je uradio. Ili mu je potpuno svejedno", pišu mediji iz Helsinkija na čelu sa portalom yle.fi.

Za Kostu Kecmanovića takođe se znalo već prvog dana posle nezapamćene tragedije da u njemu ne postoji nikakva empatija prema žrtvama, što se ovih dana na suđenju može primetiti i kod njegovih roditelja.

Što se zločina u finskoj školi tiče, od zadobijenih povreda na licu mesta je preminuo dečak (12), a dve povređene devojčice su u bolnici u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, a do pucnjave je došlo u školi Vijertola, koju pohađa oko 800 učenika od prvog do devetog razreda i u kojoj radi oko 90 zaposlenih. Nastava u ovoj školi danas je nastavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kosta

03.04.2024 17:14

A 4.slicnost je ta da su obojica bila maltretirani i zlostavljani i šikanirani od vrsnjaka! Za Finca se to i piše, Al za Kostu ne, Al znaju to Ribnikarci dobro