JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Evo gde se najviše treslo, svi su panično istrčali iz stanova i kuća (FOTO)

Autor:

Svet

01.04.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres se dogodio oko pet časova ujutro po lokalnom vremenu

JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Evo gde se najviše treslo, svi su panično istrčali iz stanova i kuća (FOTO)

Foto: Shutterstock

Zemljotres preliminarne jačine 6,1 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas područje u blizini japanskog grada Ivate, ali nije izdato upozorenje na cunami i nema neposrednih izveštaja o žrtvama, saopštili su meteorološka agencija i lokalne vlasti.

Zemljotres se dogodio oko pet časova ujutro po lokalnom vremenu, sa epicenrom u prefekturi Ivata, na dubini od oko 46 kilometara i kod grada Aomori, navela je Japanska meteorološka agencija.

 

 

Zbog zemljotresa je privremeno bio zaustavljen saobraćaj brzih vozova koji povezuju Tokio i centralne japanske gradove Nagano i Niigatu.

Japanci iz Ivate, spremni na zemljotrese, uredno su izašli odmah napolje ne želeći da rizikuju živote ostajanjem u stanovima i kućama. 

Japan je u poslednje vreme najviše na udaru zemljotresa a ovo je prema nezvaničnim podacima treći u kategoriji srednje jakih koji su se dogodili u poslednjih mesec dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading