"NEMAJU HRABROSTI": Severna Koreja ODBILA sastanak sa Japanom, a u pozadini odluke dešava se nešto potpuno drugačije

Autor:

Svet

26.03.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kim je izjavila u ponedeljak 25. marta da je japanski premijer Fumio Kišida nedavno izrazio želju da se sastane sa liderom Severne Koreje

"NEMAJU HRABROSTI": Severna Koreja ODBILA sastanak sa Japanom, a u pozadini odluke dešava se nešto potpuno drugačije

Foto: Tanjug/AP

Kim Jo-džong, sestra lidera Severne Koreje Kim Džong-una, rekla je danas u zvaničnom saopštenju da sastanak sa Japanom nije u njenom interesu i da će odbiti bilo kakve buduće pregovore.

"Japan nema hrabrost da promeni istoriju, promoviše mir i stabilnost u regionu i napravi prvi korak prema novom odnosu", dodaje se u saopštenju, prenosi Rojters.

Kim je izjavila u ponedeljak 25. marta da je japanski premijer Fumio Kišida nedavno izrazio želju da se sastane sa liderom Severne Koreje.

Ona je tada kazala da dve države mogu da otvore novu budućnost, ako se Japan odluči za put međusobnog poštovanja.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izrazio je danas saučešće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog terorističkog napada u Moskvi.

"Ništa ne može opravdati gnusni terorizam", naveo je Kim, javlja severnokorejska agencija KCNA, prenosi Rojters.

On je izrazio "duboko saučešće" Putinu, ruskom narodu, žrtvama i njihovim porodicama povodom vesti o terorističkom napadu.

"Vlada Severne Koreje ima dosledan stav i protivi se svim vrstama terorizma", poručio je severnokorejski lider.

Prema nezvaničnim informacijama iz Kremlja, predstavnici Severne Koreje preneli su kolegama iz Rusije utisak da je Kim Džong Una jako pogodio napad u Moskvi te da u prvi mah nije imao nikakav komentar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading