TALIBANI VIŠE NISU TERORISTI? Rusija otkrivanjem karata šokirala svet, čeka se odluka Putina

Autor:

Svet

01.04.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talibani iz Avganistana jedna su od najbrutalnijih terorističkih organizacija sveta, a naročito imaju pik na žene

TALIBANI VIŠE NISU TERORISTI? Rusija otkrivanjem karata šokirala svet, čeka se odluka Putina

Foto: Tanjug/AP

Pitanje oduzimanja statusa terorističke organizacije talibanima se razrađuje, a konačnu odluku doneće najviše političko rukovodstvo zemlje, rečeno je RIA Novostima u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

"Što se tiče uklanjanja statusa terorističke organizacije talibanskom pokretu, ovo pitanje razmatraju rusko Ministarstvo spoljnih poslova, rusko Ministarstvo pravde i drugi relevantni resori. Konačnu odluku će doneti najviše rukovodstvo zemlje“, naveli su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je specijalni predstavnik ruskog predsednika za Avganistan Zamir Kabulov već najavio poziv predstavnicima vlasti Kabula na forum „Rusija – islamski svet: Kazanforum“, koji će se održati u maju ove godine u Kazanju.

Talibani iz Avganistana jedna su od najbrutalnijih terorističkih organizacija sveta, a naročito imaju pik na žene.

S tim u vezi, odlučili su da će uskoro početi da kamenuju žene do smrti u javnosti, najavio je vrhovni vođa radikalne grupe kada je objavio rat zapadnoj demokratiji.

Obraćajući se zapadnim zvaničnicima u govornoj poruci emitovanoj na državnoj televiziji u subotu, mula Hibatulah Akhundzada, je zapadne branioce ljudskih prava nazvao "predstavnicima đavola".

"Kažete da je kršenje ženskih prava kada ih kamenujemo do smrti, ali uskoro ćemo primeniti kaznu za preljubu. Bičevaćemo žene u javnosti. Javno ćemo ih kamenovati do smrti. Sve je to protiv vaše demokratije, ali mi ćemo to nastaviti da radimo. I mi i vi tvrdimo da branimo ljudska prava. Mi to radimo kao božiji zastupnici, a vi kao đavolji", odgovorio je Zapadu u svojim najoštrijim komentarima otkako je preuzeo Avganistan 2021.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading