"USKORO ĆEMO MARŠIRATI I DRUGIM GRADOVIMA" Zajednička konferencija za medije ruskih partizana, objasnili šta je bio cilj upada u Belgorod i Kursk (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi njihovih jedinica, koje nazivaju "ograničenom vojnom operacijom", još uvek su u toku u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

"USKORO ĆEMO MARŠIRATI I DRUGIM GRADOVIMA" Zajednička konferencija za medije ruskih partizana, objasnili šta je bio cilj upada u Belgorod i Kursk (VIDEO)

Foto: X/Euromaidan Press/Printscreen

Posle više od nedelju dana od upada na rusku teritoriju i intenzivnih borbi s ruskim oružanim snagama, komandanti ruskih partizana održali su zajedničku konferenciju za medije u Kijevu.

Oni su tom prilikom istakli da je njihov cilj upada na teritoriju Ruske Federacije bio da se "otvori drugi front" i ublaže pritisci na ukrajinske trupe u region Kupjanska, kao i poruka da će uskoro marširati i drugim ruskim gradovima.

Denis Kapustin, komandant desničarskog Ruskog dobrovoljačkog korpusa, rekao je da su borci jedinica "stabilizovali front i ublažili pritisak ruskih trupa u određenim oblastima".

Kapustinu, kontroverznoj ličnosti kojoj je zabranjen ulazak u EU, pridružio se Aleksej Baranovski, dobrovoljac Legije slobode Rusije i vojnik potpuno novog Sibirskog bataljona poznatog samo po svom pozivnom znaku "Kolod".

Napadi njihovih jedinica, koje nazivaju "ograničenom vojnom operacijom", još uvek su u toku u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti, javlja Kijev independent.

Baranovski je na konferenciji za medije izjavio da su snage protiv Kremlja primile obaveštajne podatke o navodnim planovima Rusije da napreduje dalje u Harkovsku oblast.

- Naša operacija u vojnom smislu poremetila je planove ruske armije i nanela joj značajnu štetu. Bili su prinuđeni da prebace značajne snage iz sektora Kupjanska kako bi zadržali svoju Belgorodsku oblast - naveo je Baranovski.

Andrij Jusov, portparol ukrajinske Vojno-obaveštajne agencije (GUR), rekao je ranije da je Ukrajina "pomagala dobrovoljačkim grupama", koje, prema njegovim rečima, "deluju apsolutno autonomno".

Kada je Kijev independent postavio pitanje o razmerama takve pomoći, Kapustin je odgovorio da se Ruski dobrovoljački korpus može osloniti na logistiku, obaveštajne podatke i evakuaciju ranjenih vojnika.

Sva vojna infrastruktura jedinice je međusobno povezana sa infrastrukturom Oružanih snaga Ukrajine, rekao je on.

- Zbog toga dobijamo neophodnu podršku od ukrajinske strane kako bismo izvršili naše borbene misije na teritoriji Rusije - rekao je Kapustin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading