PREŠLA SI SVE GRANICE! Novi rat u državnom vrhu, predsednica kipti od besa

Autor:

Svet

21.03.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je poručila kako niko ko sarađuje sa kriminalcima neće biti deo vlade

PREŠLA SI SVE GRANICE! Novi rat u državnom vrhu, predsednica kipti od besa

Foto: Tanjug/AP

Zakomplikovalo se u državnom vrhu Moldavije a za sve je kriva privrženost Rusiji.

Predsednica Moldavije Maja Sandu izjavila je da za šeficu proruske regije Gagauzije, Eugeniju Gutul nema mesta u vladi te zemlje.

Sandu je govorila o uključivanju i drugih političkih subjekata u rad moldavske vlade, ali je naglasila kako Gutul ne može biti deo tog projekta.

"Osoba koja radi za kriminalnu grupu, a ne za građane Gagauzije, koja daje izjave protiv svoje zemlje, nema šta da traži u moldavskoj vladi", rekla je Sandu.

"Rusija je otvoreno pokazala da se oslanja na kriminalne grupe. Verovatno više nije zadovoljna proruskim snagama u Moldaviji pa je odlučila da se posveti radu kriminalmnih grupa koje nastoje destabilizovati situaciju u zemlji", poručila je predsednica Moldavije.

Eugenija Gutul nije dobro prihvatila ove reči Maje Sandu pa joj je zapretila tužbom.

"Do sada sam ignorisala klevete i laži Sandu, a danas joj odgovaram - prešla si sve granice. Zahtevam odgovor pred zakonom. Naši advokati će odmah pokrenuti suđenje za čast i dostojanstvo zbog laži i klevete koje je Sandu iznela tokom konferencije za medije", rekla je Gutul.

Poručila je i kako traži izvinjenje od Sandu.

"Svrha ovih napada nije samo da mene lično ponize, već i da dovedu u pitanje pravo naroda Gagauza da odlučuje o svojoj sudbini i da bira rukovodstvo autonomije bez uzimanja u obzir mišljenja Kišinjeva. Dugo nismo reagovali na ove napade, čekajući zdrav razum i pragmatizam centralne vlasti da krenu u civilizovan dijalog", poručila je Gutul, prenosi Klix.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading