TRI RADNIKA POD ISTRAGOM: Londonsku kliniku čeka drakonska kazna, oglasio se insajder o slučaju Kejt Midlton (VIDEO)

Autor:

Svet

20.03.2024

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolnica, poznata po diskretnom lečenju kraljevske porodice, premijera i poznatih ličnosti, na udaru je kritika zbog optužujućih tvrdnji.

TRI RADNIKA POD ISTRAGOM: Londonsku kliniku čeka drakonska kazna, oglasio se insajder o slučaju Kejt Midlton (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kejt Midlton privukla je posebnu pažnju kada je nedavno posetila ragbi utakmicu

Tri radnika Londonske klinike su pod istragom nakon tvrdnji da su pokušali da pristupe medicinskoj dokumentaciji Kejt Midlton, prenose britanski mediji.

Svi oni rade u prestižnoj privatnoj bolnici u kojoj je princeza od Velsa imala operaciju abdomena u januaru i gde se kralj Čarls leči od raka.

Nije poznato da li su suspendovani ili kada je klinika prvi put saznala za optužbe, prenosi Miror.

List takođe tvrdi da se navodna povreda dogodila nakon što je Kejt otpuštena 29. januara.

Portparol klinike rekao je za The Sun da neće komentarisati broj osoblja koje se istražuje ili bilo koje druge detalje.

Kancelarija komesara za informacije sada istražuje kršenje privatnosti i mogla bi se desiti dodatna istraga od strane policije.

Klinika bi se, takođe, mogla suočiti sa novčanom kaznom od 17,5 miliona funti zbog navodne povrede podataka, rekao je stručnjak za medicinsku privatnost za The Sun.

Bolnica, poznata po diskretnom lečenju kraljevske porodice, premijera i poznatih ličnosti, na udaru je kritika zbog optužujućih tvrdnji.

Insajder je za Mirror rekao:

- Ovo je velika povreda bezbednosti i neverovatno štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice. Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palatu odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uverili palatu da će biti sprovedena potpuna istraga. Celo medicinsko osoblje ostalo je krajnje šokirano i izbezumljeno zbog navoda i veoma je povređeno što je kolega od poverenja mogao biti odgovoran za takvo kršenje poverenja i etike.

Izvršni direktor londonske klinike, Al Rasel, ranije je rekao da će "svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci biti preduzeti" prilikom razmatranja navodne povrede podataka.

Podsetimo, policija u Velikoj Britaniji dobila je nalog da razmotri tvrdnje po kojima je najmanje jedan zaposleni na privatnoj klinici u Londonu, gde je operisana Kejt Midlton i kralj Čarls, pokušao da pristupi poverljivoj dokumentaciji u vezi operacijom abdomena princeze od Velsa.

Ovu informaciju je potvrdila ministarka zdravlja, Maria Kaulfild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading