OSOBLJE BOLNICE MOGLO BI DA BUDE KRIVIČNO GONJENO: Hakovana dokumenta Kejt Midlton, oglasila se i ministarka!

Autor:

Svet

20.03.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princeza od Velsa operisala je u januaru abdomen, posle čega je otpočela misterija o njenom zdravlju, što sve više intrigira svetsku javnost jer je supruga princa Vilijama gotovo nestala s lica zemlje

OSOBLJE BOLNICE MOGLO BI DA BUDE KRIVIČNO GONJENO: Hakovana dokumenta Kejt Midlton, oglasila se i ministarka!

Foto: Tanjug-AP

Kejt Midlton je privlačila sve poglede i na krunisanju kralja Čarlsa III

Britanska ministarka zdravlja Marija Kolfild izjavila je danas da bi osoblje londonske klinike moglo da se suoči sa prinudnim merama, uključujući novčane kazne i krivično gonjenje, ako se utvrdi da je imalo pristup medicinskoj dokumentaciji o Kejt Midlton.

Nova afera ugledala je u utorak svetlost dana, posle čega je bolnica momentalno kontaktirala Kensigtonsku palatu, uz napomenu da će biti sprovedena istraga, ali nadležni na klinici ne žele da odgovore da li je osoblje koje je potencijalno krivo za hakovanje i dalje zaposleno.

Ministarka zdravlja Marija Kolfild rekla je za Sky News da je "prilično teška i ozbiljna stvar pristupati podacima za koje nemate dopuštenje".

Oglasila se nakon što je privatna bolnica pokrenula istragu zbog tvrdnji koje je prvi objavio Mirror a koje se tiču toga da je da je barem jedan član osoblja pokušao da pristupi privatnoj medicinskoj dokumentaciji Kejt Midlton dok je ona bila na klinici u januaru (operisana je 16. januara).

Kolfild je izjavila: "Povernik za informacije preduzeo bi mere protiv određene ustanove ili ordinacije primarne zdravstvene zaštite, ali takođe bi i pojedinačno vaše regulatorno telo takođe preduzelo mere".

Napomenula je da je vrlo razočarajuće da se pristupilo beleškama pa dodala da javnost treba uveriti da "postoje vrlo stroga pravila o tome kojim podacima o pacijentima se može pristupiti".

Predstavnik Kancelarije povernika za informisanje potvrdio je da je primio prijavu kršenja prava pacijenta. 

"Možemo da potvrdimo da smo primili prijavu kršenja i procenjujemo dostavljene informacije", prenosi Gardijan.

Mirror navodi i da Kejt Midlton ima sva prava da bude uzrujana zbog ovakvog razvoda događaja, Daily mail piše da je princeza navodno upoznata sa detaljima ove afere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading