VOJNI DRON DUGAČAK ČAK 11 METARA IZGUBIO KONTAKT SA BAZOM! Očekuje se njegov pad! UZBUNA U POLJSKOJ!

Autor:

Svet

18.03.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dron MQ-9 Reaper impresionira svojim karakteristikama - ima dužinu od 11 metara, raspon krila od 20 metara, nosivost od 2,2 tone, maksimalnu brzinu od 482 kilometra na sat i domet leta od 1.852 kilometra.

VOJNI DRON DUGAČAK ČAK 11 METARA IZGUBIO KONTAKT SA BAZOM! Očekuje se njegov pad! UZBUNA U POLJSKOJ!

Foto: Printskrin/Youtube/US Military News

Dron MQ-9 Reaper, nenaoružana bespilotna letelica američkog vazduhoplovstva, izgubio je kontakt sa bazom u regionu Miroslavec na severozapadu Poljske.

Ova situacija izazvala je hitnu reakciju komande Oružanih snaga Poljske, koja je odmah obavestila javnost o incidentu.


- Nenaoružana bespilotna letelica američkog vazduhoplovstva Evropa MК9 Riper koja je izvodila planiranu tromesečnu vežbu na aerodromu Miroslavec izgubila je kontakt sa bazom - navodi se u saopštenju.

Prema zvaničnom saopštenju, poljska vojska je odmah reagovala na gubitak kontakta sa dronom i stavila sve svoje službe u stanje pripravnosti. Radio stanica RMF FM izveštava da je policija ogradila područje oko aerodroma Miroslavec, dok je saobraćaj na okolnim putevima obustavljen.


Dron MQ-9 Reaper impresionira svojim karakteristikama - ima dužinu od 11 metara, raspon krila od 20 metara, nosivost od 2,2 tone, maksimalnu brzinu od 482 kilometra na sat i domet leta od 1.852 kilometra. On se može koristiti za različite svrhe, uključujući prikupljanje obaveštajnih podataka, operacije spasavanja, ali i za precizne udare na kopnene i vazdušne ciljeve.

Očekuje se da će nadležne službe uskoro locirati i uspešno sleteti dron, a detalji o incidentu biće naknadno objavljeni. Situacija u vezi sa gubitkom kontakta drona MQ-9 Reaper u Poljskoj nastavlja da privlači pažnju javnosti i ostaje tema interesovanja medija širom sveta.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading