"NA KRAJU NIJE BILO TEŠKO" Ruski vojnici objasnili kako je uništen američki Abrams, korišćen dron povezan sa srpskim mitskim bićem (VIDEO)

Autor:

Svet

05.03.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska strana je saopštila da su vojnici sa pozivnim znakovima "Kolovrat" i "Rasvet" 3. marta u selu Berdiči, nedaleko od Avdejevke, uništili tenk američke proizvodnje "Abrams".

"NA KRAJU NIJE BILO TEŠKO" Ruski vojnici objasnili kako je uništen američki Abrams, korišćen dron povezan sa srpskim mitskim bićem (VIDEO)

Foto: X/Maimunka News

Operater ruskog drona sa pozivnim znakom "Rasvet" ispričao je kako je uništio tenk američke proizvodnje "Abrams". Snimak razgovora sa vojnicima je objavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

- Prvi dron je udario u zadnji deo, ispod kupole, i odmah ga zaustavio - tvrdi ruski vojnik, i dodaje da je drugi dron potpuno onesposobio tenk.

On kaže da se tenk kretao veoma sporo po otvorenoj površini.

- Momci u njemu su verovatno zaista verovali da su neuništivi. Ali na kraju nije bilo teško da ga uništimo - tvrdi on.

Podsećamo, ruska strana je saopštila da su vojnici sa pozivnim znakovima "Kolovrat" i "Rasvet" 3. marta u selu Berdiči, nedaleko od Avdejevke, uništili tenk američke proizvodnje "Abrams".

Iz Moskve takođe tvrde da je posada kojom rukovodi "Kolovrat" uništila još nekoliko komada ukrajinske tehnike, uključujući navodno još jednog "Abramsa".

Tenk je navodno uništen dronom "Upir", koji je nazvan po biću iz slovenske mitologije sličnom srpskom vampiru.

Ta letelica je prvi put korišćena u Ukrajini u maju 2023. godine, i do sada su Rusi bili zadovoljni njegovim performansama.

Zanimljiva je i informacija koju je na svom Telegram nalogu objavio ruski ratni dopisnik, Roman Saponjkov, koji tvrdi da su se "Upiri" pokazali mnogo bolje od dronova koje proizvode velika ruska preduzeća.

Prema njegovim rečima, "Upiri" i "Pirane", koje proizvode dobrovoljci i entuzijasti iz Uljanovska i Jekaterinburga, kako bi pomogli ratne napore svoje zemlje, mnogo bolje funkcionišu u uslovima elektronskog ometanja na frontu.

- Niko od proizvođača nije povezan sa budžetom na bilo koji način, "Upir" se u potpunosti proizvodi zahvaljujući donacijama. Možda se pitate, zašto "Abramse" nisu uništili dronovi koji se prave iz budžeta? Razlog je jednostavan, elektronsko ometanje ili loš kvalitet izrade uzrokovali su da ti dronovi padaju. Ne znam... Ali svi su padali tokom upotrebe - tvrdi Saponjkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading