OKRNJENA POMORSKA MOĆ RUSIJE: Ukrajinci uništili još jedan ponos Crnomorske flote (VIDEO)

Autor:

Svet

05.03.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski operater putničkih vozova za Krim izvestio je da je više vozova zaustavljeno u blizini Krimskog mosta zbog blokiranog saobraćaja na mostu.

OKRNJENA POMORSKA MOĆ RUSIJE: Ukrajinci uništili još jedan ponos Crnomorske flote (VIDEO)

Foto: X/NEXTA/Printscreen

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je da je u specijalnoj operaciji potopila ruski patrolni brod "Sergej Kotov" u Crnom moru, koristeći pomorske dronove Magura V5 u napadu koji se dogodio pre zore.

Ukrajinski pomorski dronovi Glavne direkcije za obaveštajne poslove (HUR) Ministarstva odbrane potopile su u utorak ujutro jedan od patrolnih brodova ruske Crnomorske flote u još jednom udaru na pomorsku moć Kremlja u regionu, kako je otkrio izvor u HUR-u, piše "Kijev post".

Eksploziv, kojim su daljinski upravljali operateri HUR-a, pogodio je brod dok je patrolirao u Kerčkom moreuzu.

Prema izvoru, ukrajinski pomorski dronovi, konkretno Magura V5, bili su raspoređene tokom operacije. Izvor je odbio da otkrije tačan broj dronova korišćenih u operaciji, piše “Kijev post”. Izveštaji Telegram kanala Krimski Veter pokazuju da su se čule eksplozije u blizini okupirane obale Krima, sa vidljivim dimom u moru.

Kasnije je Telegram kanal objavio snimak tačnog trenutka eksplozije.

Ruski operater putničkih vozova za Krim izvestio je da je više vozova zaustavljeno u blizini Krimskog mosta zbog blokiranog saobraćaja na mostu. Most je bio zatvoren više od osam sati, navodi "Kijev post".

U seriji udaraca ruskoj floti, ukrajinski dronovi su 14. februara potopile "Cezar Kunikov", jedan od najtežih ratnih brodova ruske Crnomorske flote koji još uvek pluta.

Najmanje tri jurišna čamca napunjena eksplozivom i daljinski kontrolisana od strane operatera iz HUR udarila su u teški jurišni brod “Cezar Kunikov” dok je brod bio blizu obale od letovališta Alupka na Krimu.

Ukrajinski pomorski dronovi, tačnije MAGURA V5, takođe su raspoređeni tokom te operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading