EPSTAJNOVA DRAGA PROFITIRALA U ZATVORU: Žena zvana ZLO premeštena u novu jedinicu, a ovo je razlog zašto je "napredovala" iza rešetaka

Autor:

Svet

18.03.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna partnerka čoveka koji je medijsko-političkim mogulima Amerike decenijama organizovao pedofilske bludne noći, i dalje tvrdi da ni za šta nije kriva

EPSTAJNOVA DRAGA PROFITIRALA U ZATVORU: Žena zvana ZLO premeštena u novu jedinicu, a ovo je razlog zašto je "napredovala" iza rešetaka

Foto: Tanjug/AP

Žislen Maksvel

U moru stotina vesti o ozloglašenom, preminulom pedofilu Džefriju Epstajnu i tome kako je u poslednje gotovo tri decenije direktno uticao na političke, kulturne i poslovne prilike u SAD, jedno ime bilo je i ostalo konstanta - Žislejn Maksvel.

Epstajnova partnerka i životna ljubav ne samo što ga je pratila u svim zlodelima koje je činio vrbujući premlade devojke za svoje, ali i tuđe izopačene potrebe, već je najčešće i sama bila "mozak" mnogih operacija.

Što i ne čudi ako se manje-više zna, doduše nezvanično i dalje, da je zapravo bila trostruki tajni agent, te da joj je otac Robert Maksvel i sam bio član Mosada. 

Žislejn Maksvel uspešno je vrbovala veliki broj devojaka iz mahom Srednje i Istočne Evrope za izopačene potrebe holivudskih mogula i političko-ekonomskih tajkuna SAD i drugih zemalja.

Republika

Foto: SDNY / Zuma Press / Profimedia

Epstajn i Maksvelova

Maksvel je završila kako joj dolikuje, rekli bi Amerikanci danas - u zatvoru. 

Međutim, danas je iz te zemlje stigla neočekivana vest - najveća ljubav Džefrija Epstajna premeštena je iz zatvora užasnih uslova gotovo u "hotel", odnosno jedinicu koja ima normalne uslove za zatvorenike u Talahasiju.

Zvaničnici federalnog zatvora u Talahasiju na Floridi složili su se da prebace Gislejn Maksvel iz paklene jedinice B Jug, u kojoj je 120 zatvorenika nagurano u male ćelije sa po od četiri kreveta, u jedinicu D Jug - poznatu kao "časna spavaonica" - koja je rezervisana za 30 do 40 zatvorenika koji se najbolje ponašaju.

Do ove odluke je došlo nakon što su advokati Maksvelove ranije ove nedelje uložili žalbu kako bi poništili njenu osudu za seksualnu trgovinu zbog namamljivanja devojčica od 14 godina Džefriju Epstajnu.

Savezni apelacioni sud možda neće poništiti njenu 20-godišnju kaznu za podvođenje devojaka za Džefrija Epstajna - ali je Maksvelova barem pobegla iz zatvorskog krila koje je zbog nasilja poznato po nadimku "zmijska jama".

Upućeni kažu da su u jedinici B Jug tuče i maltretiranje rutina dok se osuđenici prepiru oko toga šta da gledaju na TV-u i suočavaju se sa dugim redovima da koriste telefone i kompjutere.

Advokati Maksvelove su ove nedelje rekli u Drugom okružnom sudu u Njujorku da ona nikada nije trebalo da bude krivično gonjena zbog podvođenja žrtava Epstajnu zbog odredbe u sporazumu o priznanju krivice sa njegovom ljubavnicom iz 2008.

Epstajn je sa federalnim tužiocima Floride sklopio dogovor o 13-meseci tokom kojih je mogao da ide na posao, a koji mu je omogućio da provodi samo nekoliko sati nedeljno u zatvoru zbog nagovaranja maloletnih devojaka za seks.

Dogovor je takođe dao imunitet listi navodnih saučesnika izopačenog finansijera - iako nije pominjao po imenu Maksvelovu, inače njegovu bivšu ljubavnicu i glavnog saučesnika.

Advokat Maksvelove Artur Ajdala tvrdi da bi ona trebalo da bude obuhvaćena tom klauzulom, ali vlada kaže da nema razlike jer se dogovor odnosi samo na Floridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading