DETE PROGUTALO 20 MAGNETA! Požalio se na bolove u stomaku, lekari ostali zabezeknuti prizorom - FORMIRALA MU SE OGROMNA ZMIJA!

Autor:

Svet

17.03.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan magnet morao je da se odstrani operacijom.

DETE PROGUTALO 20 MAGNETA! Požalio se na bolove u stomaku, lekari ostali zabezeknuti prizorom - FORMIRALA MU SE OGROMNA ZMIJA!

Foto: shutterstock

Ukrajinski lekari u najvećoj pedijatrijskoj bolnici, Okmatditu, uspešno su spasili dete koje je progutalo čak 20 magneta. Tokom operacije otkriveno je da je dete imalo pet perforacija u trbušnoj duplji.

Sredinom februara, roditelji deteta iz Ukrajine obratili su se lekarima u najvećoj pedijatrijskoj bolnici u zemlji zbog bolova u stomaku svog deteta. Specijalisti Hitne pomoći su nakon uzimanja anamneze i pregleda uputili dečaka na dalja ispitivanja, prenose mediji u Sloveniji.

Rendgenski snimak je pokazao da se u digestivnom traktu deteta nalazi 20 magneta koji su bili povezani u dugačku "zmiju", prenosi UNN. Lekari su odlučili da odmah izvrše operaciju, jer svaki dodatni sat može negativno uticati na zdravlje dečaka.

Prema rečima doktora, magneti koje je dete progutalo mogu privući jedan drugog i stisnuti tkivo, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, uključujući smrt tkiva i gastrointestinalnu opstrukciju.

Spasavanje dečaka je bilo uspešno; lekari endoskopskog odeljenja su uklonili 19 magneta, dok je jedan magnet uklonjen hirurškim putem. Nakon zahvata, dečak je ostao na lečenju i rehabilitaciji.

Ukrajinski lekari su upozorili da svi slučajevi ne završavaju srećno i pozvali roditelje da budu oprezni.

- Obratite posebnu pažnju na sve predmete, igračke ili tečnosti koje dete može progutati. Ako se to dogodi, ne pokušavajte sami da uklonite predmet, ne izazivajte povraćanje i ne hranite dete. U takvim slučajevima, odmah potražite medicinsku pomoć - istakli su.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading