ČLAN IZBORNE KOMISIJE POGINUO DOK JE TRAJALO GLASANJE! Ukrajinci granatirali Berdjansk

Autor:

Svet

17.03.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berdjansk se nalazi u Zaporoškoj oblasti, jednom od četiri ukrajinska regiona koje je Rusija pripojila 2022. godine.

ČLAN IZBORNE KOMISIJE POGINUO DOK JE TRAJALO GLASANJE! Ukrajinci granatirali Berdjansk

Foto: Tanjug/AP

Član izborne komisije na ruskim predsedničkim izborima ubijen je u ukrajinskom granatiranju grada Berdjansk, koji je pod kontrolom Rusije, saopštilo je danas rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Berdjansk se nalazi u Zaporoškoj oblasti, jednom od četiri ukrajinska regiona koje je Rusija pripojila 2022. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin osvojio je 92,95 odsto glasova u Zaporoškoj oblasti, pokazuju preliminarni rezultati.

Podsećamo, kako javljaju strani mediji, dosadašnji predsednik Vladimir Putin pobedio na izborima u Rusiji, što znači da 71-godišnjak, koji je na vlasti više od dve decenije, sada ima još jedan šestogodišnji mandat, javlja Gardijan.

Inače, pobedom na izborima, on će biti prvi predsednik sa ovolikim političkim stažom na čelu države, bilo kao predsednik ili premijer.

Zamenik predsednika Centralne izborne komisije Nikolaj Bulajev izjavio je danas da je do 20.37 sati po moskovskom vremenu ukupna izlaznost na predsedničkim izborima u Rusiji bila 74,22 odsto, javlja agencija RIA Novosti.

Istovremeno, kako je preneo Rojters, više od osam miliona ljudi glasalo je onlajn na ruskim predsedničkim izborima, saopštio je zvaničnik Centralne izborne komisije.

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji počelo je 15. marta, a završava se danas. 

Na predsedničkim izborima u Rusiji pored akutelnog predsednika Vladimira Putina, kandidovali su se i lider Komunističke partije Nikolaj Karitonov, lider Nove narodne partije Vladislav Davankov i lider Liberalno-demokratske partije Leonid Slutski.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading