A NAKON SUSRETA SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM - GOZBA! Ekipa portala Republike razgovarala sa osnovcima sa Kosova i Metohije - OVO SU PRVI UTISCI! (FOTO)

Autor: D.B./ M.B.

Vesti

17.03.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za decu sa Kosova je ovo veliki dan.

A NAKON SUSRETA SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM - GOZBA! Ekipa portala Republike razgovarala sa osnovcima sa Kosova i Metohije - OVO SU PRVI UTISCI! (FOTO)

Foto: Republika.rs

Nakon što su deca sa Kosova i Metohije u Palati Srbija imala priliku da se susretnu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon toga, pošla su i da se posluže.

Republika

Foto: Republika.rs

Deca se služe nakon susreta sa predsednikom Vučićem

Ekipa portala Republika je nakon toga, porazgovarala sa nekolicinom mališana odevenim u narodne, tradicionalne srpske nošnje. 

Anja Stević (9) nije krila oduševljenje prestonicom. 


- Prvi put sam u Beogradu, stvarno je prelep! Obišla sam za sad samo Zolooski vrt i ovu tvrđavu. Stvarno je lep Zooloski vrt, pogotovo kenguri koji skaču. Ja bih na Kosovu i Metohiji promenila da odu Albanci i da dodamo manastir. Moj omiljeni manastir u Srbiji je Hram Svetog Save - rekla je Anja. 

Republika

Foto: privatna arhiva

 

 

Ikonija Stojković (11) je takođe istakla da joj se dopada Palata Srbije. 

- Na Kosovu je sve lepo, a ono što bih promenila je da se sukobi Srba i Albancima smire. Kada je u pitanju druženje sa decom, najviše se družim sa vršnjacima mojih škola, sa Albancima ne - navela je Ikonija za Republiku. 

Foto: privatna arhiva

 

 

GOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE

- Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde u Beogradu, na 20. godina pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istim žustrinom traje i danas. Ni metode ne menjaju mnogo, uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih posržavali bombama 1999. godine,  u drugačijoj formi. Hvala nastavnicima, roditeljima, direktorima, hvala što ih vaspitavate, volite Srbiju. Znate da imate jedan glavni grad, Beograd. Nadam se da ćete imati vremena da zavolite i druge delove otadžbine - rekao je Vučić. 

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić 

 

- Vi koji ste danas neko, na našem KiM, vi ste neko ko je uprkos željama onih koji su niko. Baš zato što ste neko, vi stojite i opstajete na svome, jer ste na svome. Kao što je rekao patrijarh Porfirije, mi smo duhovno sa vama na svakom mestu u Kosovu. Deco, drago mi je što ste u našem Beogradu videli sve ono lepo što naša jedina prestonica može da ponudi. Želim vam da dugo živite tamo, da često dolazite u Beograd, volite svoju Srbiju. Ovaj težak dan ćemo završiti svečanom akademijom u Beogradskom dramskom pozorištu - kaže Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (13)

Loading
Mima

17.03.2024 11:06

Ova deca sa KiM su nasi heroji zahvaljujuci njima jer zive i dalje na Kim i pored terora od strane teroriste Kurtija oni ostaju dole na KiM i sam njih opstanak i ostanak na KiM znaci da se moramo i dalje boriti za njega jer dok je i jednog srbina dole niko nam KiM ne moze uzeti.

zveki

17.03.2024 11:07

Baš su skromni i vaspitani, ovo su mali junaci koji će izrasti u velike ljude koji će znati prave vrednosti!

Miki

17.03.2024 11:07

Divan gest predsednika Vucica ovoj deci ce mnogo znaciti poseta glavnom gradu i verujem da ce uzivati svo vreme.

Lena

17.03.2024 11:08

Jako je lepo što će deca sa KiM posetiti Beograd i upoznati predsednika, to će im dati osećaj sigurnosti i da Srbija misli na njih