VUČIĆ SUTRA SA OSNOVCIMA SA KOSOVA I METOHIJE: Predsednik će ih primiti u 10 sati u Palati Srbija

Autor:

Vesti

16.03.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik će sa njima razgovarati u 10 sati.

VUČIĆ SUTRA SA OSNOVCIMA SA KOSOVA I METOHIJE: Predsednik će ih primiti u 10 sati u Palati Srbija

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije, u nedelju, 17. marta 2024. godine, u 10.00 časova, u Palati Srbija.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć da je sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i, kako je naveo, nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda.

"Razmotrili smo mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu, kao i korake neophodne za napredak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da se "konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost".

Vučić se juče sastao i sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom.

- Odličan i prijateljski razgovor sa Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske. Zahvalio sam mu na dosadašnjoj saradnji i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 milona evra.

Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope i da time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju.

Uskoro, sa najvećim zadovoljstvom, očekujemo posetu Markusa Zederoma i njegove delegacije Srbiji. - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Danka

16.03.2024 13:13

Дивно је имати слуха за оне који нашу будност и пажњу свакодневно заслужују! Браво!

Maja

16.03.2024 13:14

Srbija je svim srcem uz svoje građane sa Kosova i Metohije.Lep gest predsednika Vucica.

Srbin

16.03.2024 13:15

Tako treba predsedniče! Podrška u svakom trenutku i obliku našoj braći sa Kosim.

MAŠA

16.03.2024 13:15

Predsednik Vučić je i sam porodican čovek, ima decu i zna da su deca blago Srbije