"RAZMOTRILI SMO MOGUĆNOSTI I TEME ZA NASTAVAK KONSTRUKTIVNIH RAZGOVORA U BRISELU" Predsednik Vučić se oglasio nakon sastanka sa Lajčakom (FOTO)

Autor:

Vesti

15.03.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", predsednik Vučić je podelio važne informacije o sastanku.

"RAZMOTRILI SMO MOGUĆNOSTI I TEME ZA NASTAVAK KONSTRUKTIVNIH RAZGOVORA U BRISELU" Predsednik Vučić se oglasio nakon sastanka sa Lajčakom (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, večeras se sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom. Na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", predsednik Vučić je podelio važne informacije o sastanku, ističući značaj razgovora o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i uslovima za život srpskog naroda na tom području.

- Sa @miroslav.lajcak sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i nepodnošljivim uslovima za život našeg naroda. Razmotrili smo mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu, kao i korake neophodne za napredak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom - napisao predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

 

 

Razgovarajući o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić je naglasio nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na tom području. Ova činjenica ukazuje na ozbiljne izazove sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu i Metohiji i ističe potrebu za rešavanjem ovog pitanja radi unapređenja regionalne stabilnosti.


Pored toga, predsednik Vučić i Miroslav Lajčak su razmotrili mogućnosti i teme za nastavak konstruktivnih razgovora u Briselu. Ova inicijativa predstavlja korak ka normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, što je od suštinskog značaja za postizanje stabilnosti i mira u regionu.

Kroz svoj poziv međunarodnoj zajednici, predsednik Vučić je istakao potrebu za konkretnim i odlučnim angažmanom po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj apel ukazuje na nužnost aktivne podrške međunarodne zajednice u rešavanju problema sa kojima se srpska zajednica suočava na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (20)

Loading
Dara

15.03.2024 19:36

Vucic se bezuslovno bori za svoj narod ma gde god se on nalazio. Trazimo najbolje resenje za sve probleme.

Dada

15.03.2024 19:37

Dananašni razgovor je od velikog značaja za normalizaciju života našega naroda na KM

Zlatko

15.03.2024 19:38

Vučić ulaže maksimalne napore da zaštiti svoj narod na Kosovu

Deki

15.03.2024 19:46

Vučić se maksimalno zalaže za svoj narod na KiM!