VUČIĆ DANAS SA MARKUSOM ZEDEROM: Tet-a-tet razgovori, a zatim ceremonija dodele Ordena

Autor:

Vesti

15.03.2024

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Bavarske. Bavarska, kao jedna od najbogatijih i najrazvijenijih saveznih država u Nemačkoj, predstavlja značajnog ekonomskog partnera za Srbiju.

VUČIĆ DANAS SA MARKUSOM ZEDEROM: Tet-a-tet razgovori, a zatim ceremonija dodele Ordena

Foto: ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u Palati Srbija u radnu posetu predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera. Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić i Zeder će najpre u 11:30 imati tet-a-tet razgovor, nakon kojeg je predviđen plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske, kojima će oni biti na čelu. Za 12.35 najavljena je ceremonija uručenja Ordena Republike Srbije na lenti predsedniku Vlade Bavarske. Posle toga predviđene su izjave za medije Vučića i Zedera.

Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Bavarske. Bavarska, kao jedna od najbogatijih i najrazvijenijih saveznih država u Nemačkoj, predstavlja značajnog ekonomskog partnera za Srbiju. Očekuje se da će tokom sastanka biti razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti privrede, ali i kulture, obrazovanja i nauke.

Tokom tet-a-tet razgovora, predsednik Vučić i predsednik Vlade Bavarske Markusa Zedera će imati priliku da razmotre ključna pitanja od značaja za bilateralne odnose između dveju država. Ovaj format razgovora omogućava direktnu i otvorenu razmenu mišljenja, što može doprineti bržem rešavanju eventualnih pitanja i unapređenju saradnje.

Nakon tet-a-tet razgovora, predviđen je plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske. Ovaj sastanak će omogućiti širu diskusiju o temama od zajedničkog interesa, kao i identifikaciju konkretnih koraka ka jačanju saradnje u različitim oblastima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Igor

15.03.2024 06:19

Bavarska je dobar partner i prijatelj Srbiji.

Danka

15.03.2024 06:22

Добар сусрет и састанак са значајем за обе земље.

Ena

15.03.2024 06:23

Podrska Vucicu u predstojecem razgovoru sa Markusom Zederom!

SerbianDon07

15.03.2024 06:24

Veliki uspeh vlasti je saradnja sa Nemackim odnosno Bavarskim firmama kada je u svetu kriza i kada je svako radno mesto vazno za ekonomiju drzave.