PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Počeli razgovori u zgradi Predsedništva

Autor:

Vesti

15.03.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak se održava od 18 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Počeli razgovori u zgradi Predsedništva

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se večeras sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak se održava od 18 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz službe za saradnju sa medijima predsednika.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu prihvatio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

- Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine... Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo - kazao je predsednik Vučić.

- Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na kojima se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom, da je za Srbiju veoma važna saradnja sa Bavarskom i istakao da samo bavarske kompanije u našoj zemlji zapošljavaju 25.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Dada

15.03.2024 18:16

Nadajmo se da će sve proteći u najboljem redu

Dada

15.03.2024 18:16

Nadamo se pozitivnom ishodu sastanka

Dada

15.03.2024 18:17

Nadamo se da će Lajčak izneti neka konkretna rešenja!

Dada

15.03.2024 18:17

Od Vucica ocekujemo samo najbolje, pa tako i kada razgovara sa Lajcakom