VUČIĆ SE SASTAO SA ROKFEJOM: Naši odnosi su dostigli izvanredan nivo, obavestio sam ga o pitanju Kosova i Metohije! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.03.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom je od izuzetnog značaja, zaključeno je na sastanku.

VUČIĆ SE SASTAO SA ROKFEJOM: Naši odnosi su dostigli izvanredan nivo, obavestio sam ga o pitanju Kosova i Metohije! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

- Sa zadovljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu  (Bris) Rokfeju sa kojim sam razmenio mišljenje o dinamici političkog dijaloga Srbije i Francuske, bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima - napisao je Vučić na intagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Kako je istakao, strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom je od izuzetnog značaja.

- Naši sveukupni odnosi su dostigli izutetan nivo, delom i zbog redovnog dijaloga sa predsednikom Emanuelnom Makronom, kome sam, još jednom zahvalio na ličnom angažmanu, kako u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, tako i na evropskom putu Srbije - rekao je Vučić. 

 

https://www.instagram.com/p/C4c6ksYM9d6/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e71f2da7-f291-4b01-862b-6e3eb9eca11e&img_index=1

 

Vučić je rekao da su konstatovali i da se ekonomska saradnja dve zemlje poslednjih godina intezivno razvija i počinje da sustiže odlične političke odnose koje već imamo.
Sastanaku su prisustovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Danilo

13.03.2024 12:39

Jako je dobro za Srbiju da ima fantastične odnose sa Francuskom. Ipak je to jedna od najuticajnijih članica porodice čiji član pretendujemo da postanemo.

dasa

13.03.2024 12:39

Srbija je na pravom putu ka jačanju svoje uloge u međunarodnoj zajednici.

Toma

13.03.2024 12:39

Saradnja sa Francuskom ima uvek odlične rezultate

Ana

13.03.2024 12:39

Vucic se bori za interese svog naroda na KiM.