IZOSTANKE IZ ŠKOLE PRAVDAM NA TERENU: Stefan o bežanju sa nastave DA ZABIJE DVA KOMADA

Autor:

Sport

16.03.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je radni dan, škola je morala da trpi, rekao je Marčetić, koji je umesto na nastavi bio na Koševu, srušio Sarajevo i odveo Borac iz Banjaluke u polufinale Kupa BiH.

IZOSTANKE IZ ŠKOLE PRAVDAM NA TERENU: Stefan o bežanju sa nastave DA ZABIJE DVA KOMADA

Foto: instagram.com/fkboracbanjaluka

Stefan Marčetić (17) postao je hit u regionu. Mladi fudbaler Borca iz Banjaluke bio je heroj protiv Sarajeva jer je goste odveo direktno sa Koševa u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. On je dao oba gola za svoj tim, mada kako su domaćini napustili meč pre poslednjeg zvižduka on nije registrovan sa 2:1, već sa 3:0. I to ne bi bilo ništa čudno da Marčetić u vreme odigravanja utakmice nije trebalo da bude u 190 kilometara udaljenoj školskoj klupi.

Naime, Stefan je posle drugog časa u Politehničkoj školi izašao na veliki odmor i više se nije vratio. Još urnebesnije je opravdanje koje je Borac napisao svom fudbaleru uz nadu da će u školi imati razumevanja i opravdati mu odsustvo sa četiri časa.

 

 

- Učenik drugog razreda Stefan Marčetić izostao je s nastave 13. marta 2023. godine zbog "Izašao na velikom odmoru da zabije dva gola i odvede Borac u polufinale". Izostanak potvrđujem kao opravdan i tražim da se ti časovi opravdaju - piše u opravdanju koje je Stefan doneo u školu posle pobede.

Marčetića su drugovi dočekali kao heroja, a u razgovoru za Republiku otkriva kako je on doživeo sve što se desilo.

- Bio je radni dan, tako je da su školske obaveze morale da trpe. Imam veliko razumevanje svih u Politehničkoj školi, od svojih drugara, preko nastavnika i razrednog starešine Jove Slijepčevića, pa do direktorke Sanele Praštalo. Velika su mi podrška i zahvaljući tome uspevam da uskladim školske obaveze sa fudbalom. Nadoknadim propušteno, a obećao sam im da ću se za izostanke odužiti dobrim ocenama, ali i partijama na terenu - počeo je Stefan pa nastavio:

 

 

- Nisam znao da će me dočekati i ne mogu da opišem iznenađenje i sreću koju sam osetio u tom trenutku. To su stvari zbog kojih se trenira i zbog čega vrede sva odricanja.

Što se samog fudbala i planova sa Borcem tiče, Marčetić nema dilemu.

Foto: instagram.com/fkboracbanjaluka

Stefan Marčetić dao dva gola Sarajevu

- Ovo je bila jedna utakmica, a ono najbolje, uveren sam, tek dolazi. Najvažnije je da je ekipa pobedila i da smo stigli korak bliže ostvarenju jednog od ciljeva. Pred samu utakmicu naš klupski fotograf Nikola Kulaga mi je rekao da ću dati gol i dogovorili smo se da ću, ako se to desi, potrčati ka njemu. Međutim, kada sam postigao gol, nisam znao gde je u tom trenutku, zato sam "telefonirao" da vidim gde se nalazi. Svi moji planovi vezani su za Borac. Želim da ostavim trag u svom klubu i da moja Banjaluka, svakom novom utakmicom, bude ponosna na ekipu i ono što radimo na terenu - kazao je Stefan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading