DERBI DONJEG DELA TABELE U MALČI: Sastav Mladosti traži revanš za poraz iz prvog dela sezone!

Autor:

Sport

16.03.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloga i tim iz Lalinca "jure" bodove za opstanak u ligi.

DERBI DONJEG DELA TABELE U MALČI: Sastav Mladosti traži revanš za poraz iz prvog dela sezone!

Foto: FK Sloga 1948 Malča

Ovog vikenda startuje prolećni deo prvenstva Prve niške lige, jedan od duela igra se na terenu u Malči gde će ekipa Sloge 1948 ugostiti sastav Mladosti iz Lalinca.

Republika

Domaćin sutrašnjeg duela vratio se u viši rang nakon pet godina, prošle sezone ekipa je osvojila Drugu nišku ligu, što je dovelo do plasmana u viši stepem takmičenja. Trenutno se tim iz Malče sa bodovim saldom na koti 11 nalazi na deobi desete pozicije, što je dovelo do borbe za opstanak.

Bodovni saldo obezbeđen je uz pomoć tri trijumfa i dva remija, dok je ekipa u osam utakmica ostala praznih šaka. Promenjiva forma tokom jesenjeg dela, uz podjednak broj bodova sa gostovanja i domaćinstva, dovela je do trenutnog plasmana. Situacija u donjem delu tabele je takva da svaki bod sa direktnim konkurentom vredi duplo, pa će tako i predstojeći meč sa timom iz Lalinca biti jako bitan.

Republika

Foto: FK Mladost Lalinac

Najavni poster

Nedeljni gost u Malči, tim Mladosti sa samo jednim bodom manje u odnosu na predstojećeg rivala nalazi se na 12. poziciji na tabeli. Bodovni saldo ekipe iz Lalinca bi bio uveliko manji, da nije zabeležen trijumf na zatvaranju prvog dela sezone protiv Sloge iz Donje Trnave.

Fudbalski klub Mladost je bivši član Niške zone, ali se u skorijoj prošlosti najviše zadržao u aktuelnom rangu, gde je beležio promenjive rezultate. Za ovu sezonu ekipi predstoji borba za opstanak, koja neće biti nimalo laka. 

Iz kluba su povodom prolećne premijere objavili:

- Naša ekipa je vredno radila tokom zime i dovela je nekoliko bitnih pojačanja u borbi za opstanak. Nakon dobrih partija u pripremnim utakmicama atmosfera je i više nego odlična i potrudićemo se da tako i nastavimo. U nedelju nas očekuje jedna jako teška utakmica protiv jakog i organizovanog protivnika, zato dođite u što većem broju da pružimo podršku našim momcima.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom Sloge na gostovanju u Lalincu rezultatom 2:1.

Sloga 1948 (Malča) - Mladost (Lalinac)

Nedelja, 17. mart od 15 časova

Teren u Malči

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading