OGLASIO SE LAJČAK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Ovo su zaključci (FOTO)

Autor:

Vesti

16.03.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajčak je istakao da je, nakon posete Prištini prethodne nedelje, imao konstruktivan susret sa predsednikom Vučićem, kao i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

OGLASIO SE LAJČAK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Ovo su zaključci (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak juče je posetio Beograd, gde je imao značajan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Centralne teme razgovora obuhvatale su aktuelna pitanja vezana za dijalog Beograda i Prištine, kao i najavljeni sastanak glavnih pregovarača u Briselu.

Lajčak je istakao da je, nakon posete Prištini prethodne nedelje, imao konstruktivan susret sa predsednikom Vučićem, kao i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem. Fokus razgovora bio je usmeren ka predstojećem sastanku glavnih pregovarača, kao i hitnim pitanjima koja zahtevaju promptno rešenje, a koja su deo procesa primene Sporazuma o normalizaciji odnosa.

 

 


Razgovor o situaciji na Kosovu i Metohiji

Predsednik Vučić je nakon sastanka sa Lajčakom izneo svoje utiske, ističući da je razgovarano o teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno naglašavajući nepodnošljive uslove života za srpski narod na tom području. Vučić je još jednom istakao važnost angažmana međunarodne zajednice u rešavanju suštinskih pitanja koja utiču na opstanak srpskog naroda na Kosovu i regionalnu stabilnost.

Ovaj susret predstavlja važan korak ka rešavanju pitanja dijaloga između Beograda i Prištine, a predstojeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu imaće ključnu ulogu u daljem procesu normalizacije odnosa između dve strane. Očekuje se da će se na tom sastanku otvoriti niz tema od vitalnog značaja za obe strane, te da će se nastaviti konstruktivan dijalog u cilju postizanja obostrano prihvatljivih rešenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Jeka

16.03.2024 09:28

Vučić i Beograd su za dijalog i normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, sto se ne moze reci i za drugu stranu

Nataša

16.03.2024 09:29

srbija ce nastaviti put nspredka i razvojs jer je vodjena pravim covekom aleksandrom vucicem

Mare

16.03.2024 09:29

Nikada Srbi neće odustati od toga da se bore za svoju slobodu i svoj mir

Jeka

16.03.2024 09:30

Nasa vlast se trudi i zalaze da pregovorima resi tesku situaciju na KiM, ali definitivno to Kurti ne zeli!