VUČIĆ O LICEMERJU ZAPADA: Ceo svet skoči da brani Ukrajinu, pominju i Treći svetski rat, a kada Srbiji otimaju deo teritorije, onda ništa

Autor:

Vesti

17.03.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić o licemerju Zapada

VUČIĆ O LICEMERJU ZAPADA: Ceo svet skoči da brani Ukrajinu, pominju i Treći svetski rat, a kada Srbiji otimaju deo teritorije, onda ništa

Foto: Printscreen/RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izneo svoje mišljenje o licemerju Zapada u vezi sa situacijom na Balkanu. Kako je istakao, ceo svet je odmah reagovao i skočio da brani Ukrajinu u sličnoj situaciji, čak pominjući mogućnost Trećeg svetskog rata, dok kada je reč o Srbiji i otimanju dela teritorije, nema slične odlučne reakcije.

- U Ukrajini je tako prekršen princip nepovredivosti državnih granica, a u Srbiji nije? Napad 19 država bez saglasnosti SB UN nije kršenje prava? Ceo svet skoči da brani Ukrajinu, pominju i Treći svetski rat, a kada Srbiji otimaju deo teritorije, onda ništa. I kada sve to kažemo, kada za Srbiju tražimo isto što drugi traže, napadnu nas da smo nasilni, da se naoružavamo i da smo večna pretnja - rekao je on.


Vučić je istakao da je veoma razočaran licemerjem međunarodne zajednice, koja je, po njegovim rečima, selektivna u svojim reakcijama na slične situacije u svetu. On je naglasio da je Srbija suočena sa ozbiljnim izazovima i pretnjama po svoju teritorijalni integritet, ali da to nije prepoznato na isti način kao kada se slične situacije događaju u drugim delovima sveta.

Teritorijalni integritet Srbije je osetljiva tema, posebno kada je reč o pitanju Kosova i Metohije. Vučić je naglasio da je Srbija spremna da pregovara i traži mirno rešenje, ali da je istovremeno odlučna u odbrani svoje teritorije. On je ukazao na značaj poštovanja međunarodnog prava i dijaloga u rešavanju ovog pitanja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
irena

17.03.2024 18:39

Ceo svet se ogresio o Srbiju i srpski narod, cast izuzecima koji su u teskim vremenima bili na strani Srbije.

Sima

17.03.2024 18:45

Srbiji mogu da pljunu pod prozor

Ninoslava

17.03.2024 18:49

Srbija je izlozena mnogim izazovima i pretnjama ali uprkos svemu nastojaće da nadje rešenje za svaki problem u svojoj zemlji i braniće svako parče svoje zemlje Srbije. Kosovo i Metohija je srpska svetinja i branićemo je od svakog zla.

Mara

17.03.2024 18:49

Licemerje Zapada je očigledno. Nisu isti aršini za sve. Srbija navodno pretnja, a zapravo naša teritorija je ugrožena.