PRONALAZAČ SPUTNIKA V UBIJEN DOK JE BIO SA PROSTITUTKOM: Otkriveni detalji strašnog zločina, ubica osuđen na dugogodišnju kaznu!

Autor:

Svet

17.03.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo pronalazača kovid vakcine Sputnjik V: Aleksej Zmanovski osuđen na 14 godina zatvora

PRONALAZAČ SPUTNIKA V UBIJEN DOK JE BIO SA PROSTITUTKOM: Otkriveni detalji strašnog zločina, ubica osuđen na dugogodišnju kaznu!

Foto: Linkidin/Printscreen


Okružni sud Horoševskog u Moskvi doneo je presudu u slučaju ubistva Andreja Botikova, jednog od kreatora vakcine Sputnjik V, kojom je Aleksej Zmanovski osuđen na 14 godina zatvora u strogom režimu. Zmanovski je proglašen krivim za ubistvo i krađu, a zločin se dogodio 2. marta prošle godine u Botikovljevom stanu.

Svađa koja je dovela do tragičnog ishoda

Prema nezvaničnim izvorima moskovske policije, do svađe i ubistva došlo je tokom pružanja intimnih usluga. Zmanovski je tokom svađe zadavio Botikova kaišem i nakon toga pobegao iz stana. U istrazi je utvrđeno da je Zmanovski prethodno bio procesuiran po teškim optužbama i da je dobio novčanu kaznu od 80.000 evra, uz ograničenje slobode na dve godine.

Priznanje i hapšenje

Zmanovski je priznao svoje delo kada je konačno uhvaćen, priznavši da je zadavio Botikova. U trenutku zločina Zmanovski je bio u društvu svoje zemljakinje, 18-godišnje Olge Dubojskaje iz Кaluške oblasti.

Tragičan gubitak za naučnu zajednicu

Andrej Botikov, koji je radio u institutu Gamaleja, dobio je nagradu od predsednika Vladimira Putina za svoj doprinos razvoju vakcine Sputnjik V. Njegovo ubistvo predstavlja tragičan gubitak za naučnu zajednicu i sve one koji su radili na razvoju ove važne vakcine.

Ova presuda šalje snažnu poruku o ozbiljnosti krivičnih dela i važnosti pravde, posebno u slučajevima koji imaju širok društveni značaj poput ovog.

(MSK1)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading