UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE U IRSKOJ! Bili su deo međunarodne operacije krijumčarenja dve tone kokaina u vrednosti od milijardu evra!

Autor:

Svet

16.03.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irska policija razbila međunarodnu logističku operaciju krijumčarenja droge

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE U IRSKOJ! Bili su deo međunarodne operacije krijumčarenja dve tone kokaina u vrednosti od milijardu evra!

Foto: Printskrin/Interpol


Irska policija je nedavno izvela akciju koja je rezultirala hapšenjem deset osumnjičenih članova međunarodne logističke operacije krijumčarenja droge. Prema informacijama iz medija, osumnjičeni su pokušali da bace skoro dve tone kokaina, čija se vrednost procenjuje na čak milijardu evra, u more u opštini Kork.

 

 


Uhapšeni osumnjičeni

Među uhapšenima se nalaze muškarci različitih starosnih dobi i državljanstava, uključujući šest državljana Španije, dva Holandije i dva državljana Srbije. Zanimljivo je da je jedan od osumnjičenih muškaraca iz Holandije povezan sa narko-bandom u Evropi, dok se za jednog veruje da ima iransko poreklo ili neku vrstu veze sa tom državom.

Procena ulične vrednosti kokaina

Policija je iznela neverovatnu procenu ulične vrednosti zaplenjenog kokaina, navodeći da je banda pokušala da iskrca između 1,5 do dve tone 90 odsto čistog kokaina, čija se vrednost procenjuje i do milijardu evra.

Istraga i zaplenjena oprema

Pored hapšenja osumnjičenih, policija je pronašla i nekoliko mokrih odela i ronilačke opreme, kao i mobilne telefone, elektronske uređaje i GPS uređaje koji su sada predmet forenzičke analize. Irska pomorska služba takođe učestvuje u istrazi, analizirajući podatke o praćenju brodova kako bi identifikovala potencijalni matični brod koji je mogao da prevozi drogu.

 

 

 

 


Izvori policije veruju da su nedavne zaplene droge, uključujući i dramatičnu zaplenu kokaina od 157 miliona evra, dovele do značajnog pritiska na ilegalne operacije jednog značajnog lanca snabdevanja kokainom u Evropi.


I dok se deset muškaraca ispituje, policija intenzivno traga za osumnjičenim matičnim brodom, ali droga još uvek nije pronađena.


Ova akcija irske policije predstavlja značajan korak u suzbijanju međunarodne trgovine drogom, a hapšenje osumnjičenih članova logističke operacije krijumčarenja kokaina ukazuje na ozbiljan pritisak na ilegalne operacije unutar lanca snabdevanja drogom u Evropi. Istraga i potraga za osumnjičenim matičnim brodom su i dalje u toku, dok javnost i nadležne institucije sa nestrpljenjem očekuju dalji razvoj događaja.

 

 

(Sun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading