"PREDIZBORNA SITUACIJA U AMERICI JE NECIVILIZOVANA" Putin komentarisao predsedničku trku u SAD i setio se prekora koji mu je uputio Tramp (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je ponovio da se Rusija ne meša u tok predsedničkih izbora u SAD.

"PREDIZBORNA SITUACIJA U AMERICI JE NECIVILIZOVANA" Putin komentarisao predsedničku trku u SAD i setio se prekora koji mu je uputio Tramp (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Predizborna situacija u SAD stiče sve više necivilizovani karakter i američki politički sistem ne može da pretenduje na to da bude demokratski, rekao je predsednik Rusije, Vladimir Putin.

- Što se tiče sadašnje predizborne situacije ona postaje sve više necivilizovana. Ne bih da dajem nikakve komentare s tim u vezi. Ali, mislim da je za sve očigledno da američki politički sistem ne može da pretenduje na demokratsku ulogu u svakom smislu te reči - rekao je ruski predsednik Rusije u intervjuu generalnom direktoru MIA "Rusija sevodnja", Dmitriju Kiseljovu.

Kiseljov je podsetio na situaciju iz 2011. godine kada je Džozef Bajden doputovao u Moskvu i nagovarao Putina da se ne kandiduje za predsednika.

- To je upravo znak mešanja u unutrašnje stvari - rekao je Putin.

On je ponovio da se Rusija ne meša u tok predsedničkih izbora u SAD i da je Moskva spremna da sarađuje sa bilo kojim predsednikom za kojeg Amerikanci budu glasali.

Podsetio je i na situaciju kada ga je Donald Tramp, kada je bio predsednik, prekoreo zbog simpatija Bajdenu i upitao: "Želiš da pobedi uspavani Džo?"

- Evo šta je zanimljivo, poslednje godine na mestu predsednika Amerike Tramp, sadašnji kandidat za predsednika, me je prekoreo zbog simpatija prema Bajdenu. To je bilo pre malo više od četiri godine. On mi je tada i rekao u jednom od razgovora: "Hoćeš da pobedi uspavano Džo?" - naveo je on, napomenuvši da je Tramp to rekao dok je još bio predsednik.

A onda su, na moje čuđenje, počeli da progone Trampa, jer smo ga navodno mi podržavali kao kandidata, prokomentarisao je Putin.

- Totalna besmislica - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading