"RADIĆEMO, DUŠO, RADITI" Donald Tramp se obratio biračima nakon osvojene nominacije i žestoko potkačio Bajdena (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidatura Džozefa Bajdena biće ozvaničena na konvenciji Demokratske stranke u Čikagu u avgustu, a Trampova na konvenciji u Milvokiju u julu.

"RADIĆEMO, DUŠO, RADITI" Donald Tramp se obratio biračima nakon osvojene nominacije i žestoko potkačio Bajdena (VIDEO)

Foto: YouTube/Donald J Trump/Printscreen

Predsednik SAD, Džozef Bajden, i bivši predsednik, Donald Tramp, formalno su osigurali predsedniče nominacije Demokratske, odnosno, Republikanske stanke, nakon pobeda na primarnim izborima u Džordžiji, Misisipiju i državi Vašington, što znači da će se ponovo susresti na predsedničkim izborima u novembru.

Bajden je na stranačkim izborima osvojio više od 1.968 delegata, koliko je bilo potrebno da bi formalno osigurao predsedničku nominaciju demokrata, a Tramp neophodnih 1.215 za republikansku. 

Kandidatura Džozefa Bajdena biće ozvaničena na konvenciji Demokratske stranke u Čikagu u avgustu, a Trampova na konvenciji u Milvokiju u julu, javlja Glas Amerike.

U videu objavljenom na društvenim mrežama Donald Tramp je rekao da nema vremena za slavlje te se umesto toga fokusirao na pobedu nad Džozefom Bajdenom, kojeg je nazvao "najgorim predsednikom u istoriji SAD".

- Radićemo, dušo, raditi. Zatvorićemo svoje granice. Napravićemo stvari kakve niko pre nije video. I učinit ćemo da ekonomija naše zemlje bude najbolja na svetu - rekao je Tramp.

Bajden se u međuvremenu suočio samo sa simboličnim protivljenjem u predizbornoj kampanji demokrata, premda su liberalni aktivisti, ogorčeni zbog njegove podrške izraelskom ratu u Gazi, uverili znatnu manjinu demokrata da iz protesta glasaju "suzdržano".

Obojica su već usmerila pažnju na opštee izbore 5. novembra te u subotu održali suparničke skupove u Džordžiji.

Sedamdesetsedmogodišnji Tramp na skupu u gradu Rome u Džordžiji ponovio je svoje tvrdnje da su izbori 2020. bili "prevara" te je optužio tužiteljku okruga Fulton, Fani Vilis, da ga progoni iz političkih razloga. Napao je i Bajdena, jer nije suzbio priliv migranata preko južne granice SAD, a što je pitanje na koje se namerava usredsrediti u kampanji, baš kao i 2020. 

Bajdenova kampanja pokrenula je agresivniju fazu u petak, rekavši da je prikupila 10 miliona dolara u 24 sata nakon Bajdenovog govora o stanju unije, što je dodatno povećalo finansijsku prednost demokrata u odnosu na republikance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading