"REPUBLIKA SRPSKA BASTION OTPORA POLITICI ZAPADA" Lavrov uputio rođendansku čestitku Miloradu Dodiku

Autor:

Svet

12.03.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je u februaru u Kazanju predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, uručio i Orden Aleksandra Nevskog.

"REPUBLIKA SRPSKA BASTION OTPORA POLITICI ZAPADA" Lavrov uputio rođendansku čestitku Miloradu Dodiku

Foto: Kabinet Predsednika RS

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, primio je rođendansku čestitku od ruskog ministra spoljnih poslova, Sergeja Lavrova, u kojoj navodi da je Republika Srpska postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada, a srpski narod u Bosni i Hercegovini nastavlja da dostojanstveno nosi slobodarsku zastavu.

- Hvala ministru Lavrovu na rođendanskoj čestitki i lepim željama - napisao je Dodik na društvenoj mreži X, a čestitku ministra Lavrova prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Dodik,

Primite najiskrenije čestitke povodom Vašeg jubileja. Mi znamo, visoko cenimo i poštujemo Vas kao mudrog i veoma iskusnog političara koji je svoj život posvetio služenju srpskom narodu. Vaše istaknute osobine odgovornog, upornog i principijelnog nacionalnog lidera su u potpunosti tražene i na najbolji način se pokazuju u trenutnoj  komplikovanoj situaciji na zapadnom Balkanu. Zahvaljujući Vašim doslednim naporima Republika Srpska je postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada a srski narod u  Bosni i Hercegovini nastavlja da dostojanstveno nosi slobodarsku zastavu.

Teško je preceniti Vašu ličnu ulogu u usavršavanju sveobuhvatnih veza i raznogranog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srpske koje postaju sve jače svakog dana za dobrobit naših naroda, u ime mira, bezbednosti i stabilnosti u Evropi. Čvrsto sam uveren da zajedničkim naporima mi ćemo postići sve postavljene ciljeve.

Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, puno zdravlja, blagostanja i uspeha u daljoj delatnosti, a bratskom srpskom narodu u Bosni i Hercegovini mir i prosperitet.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, je u februaru u Kazanju predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, uručio i Orden Aleksandra Nevskog.

- Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati Ordenom Aleksandra Nevskog, Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske - navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading