NEVEROVATNO OTKRIĆE NAKON 112 GODINA! Pronađen misteriozni svežanj sa TITANIKA! Naučnici šokirani (FOTO)

Autor:

Svet

11.03.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiv Trevela, zaštitnik prirode iz Korniša, izneo je teoriju da bi ovi čaršavi mogli da potiču od čuvenog broda koji je potonuo 1912.

NEVEROVATNO OTKRIĆE NAKON 112 GODINA! Pronađen misteriozni svežanj sa TITANIKA! Naučnici šokirani (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Na plaži u Velikoj Britaniji nedavno se pojavio misteriozni svežanj koji je privukao pažnju javnosti. Pretpostavlja se da potiče sa olupine Titanika, a reč je o balama složenih gumenih čaršava sa autentičnim šarama. Ova pojava izazvala je radoznalost i stručnjaka, a sličan zavežljaj je pronađen na plaži Dunet 2019. godine. Dejvid Grejm Skot, koji je pronašao ovaj bizarni komad, fotografisao ga je, dodatno podstičući interesovanje javnosti.

MOGUĆA POVEZANOST SA TITANIKOM

Stiv Trevela, zaštitnik prirode iz Korniša, izneo je teoriju da bi ovi čaršavi mogli da potiču od čuvenog broda koji je potonuo 1912. On ističe da su čaršavi od gutaperke, materijala sličnog gumi, koji je bio široko korišćen krajem 19. i početkom 20. veka u industriji, a danas se obično koristi za tretiranje korena zuba u stomatologiji. Trevela dodaje da postoji niz dokaza da je Titanik nosio gutaperku, te da nije nemoguće da su bale mogle da dođu sa tog broda. Takođe, ističe da mnogo krhotina koje doplutaju u Veliku Britaniju potiče iz voda Njufaundlenda.

 

 


NEOBIČNO OTKRIĆE NA PLAŽI ŠKOTSLANDA

Interesantno je da je 2021. godine talasi izbacili bocu sa porukom koju je napisala Matilda Lefer, putnica treće klase na brodu Titanik. Ova poruka datira iz 13. aprila 1912. Matilda i njena porodica nikada nisu pronađeni nakon tragičnog potonuća broda, međutim, 105 godina kasnije, na kanadskoj plaži pronađena je poruka koju je očigledno potpisala Matilda.

TRAGIČNA PRIČA O MATILDI LEFER

Pre ponoći narednog dana, brod je udario u santu leda i potonuo, ostavljajući za sobom tragediju koja je zauvek promenila mnoge sudbine. Matilda, njena braća, sestra i majka, kao i mnogi drugi putnici, nikada više nisu viđeni. Ova poruka, pronađena na kanadskoj plaži, predstavlja dirljiv podsjetnik na tragični gubitak života i sudbine mnogih ljudi povezanih sa Titanikom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading