OVAJ ZVUK JE BUDIO NADU DA IMA PREŽIVELIH: Ono što je OTKRIVENO tokom akcije spasavanja podmornice ''Titan'' LEDI KRV U ŽILAMA!

Autor:

Svet

28.02.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je bio u nadi da su to SOS signali, ali tragično otkriće ostataka podmornice baca senku na misteriozne zvuke.

OVAJ ZVUK JE BUDIO NADU DA IMA PREŽIVELIH: Ono što je OTKRIVENO tokom akcije spasavanja podmornice ''Titan'' LEDI KRV U ŽILAMA!

Foto: Profimedia

Zvuk "lupanja" koji je održavao nade porodica i spasilaca u potrazi za podmornicom Titan konačno je razotkriven, javlja Dejli Mejl.

Očajnička potraga je započela nakon gubitka kontakta sa podmornicom tokom ekspedicije na olupinu Titanika 18. juna 2023. godine. Nakon dugog iščekivanja, izveštaji su stigli da su zvukovi udaranja otkriveni duboko ispod okeana, podstičući nadu da bi to mogli biti SOS signali posade podmornice.

- Možda je neko kucao, simetrija između tih kucanja je veoma neobična - kaže za dokumentarac bivši kapetan mornaričke podmornice Rajan Remzi.

U novom dokumentarcu, šupalj zvuk sa ujednačenim ritmom privukao je pažnju stručnjaka. Bivši kapetan mornaričke podmornice, Rajan Remzi, opisao je simetriju kucanja kao veoma neobičnu.

- Ritmičan je, kao da neko ispušta taj zvuk, a činjenica da se ponavlja je zaista neobična - dodao je Remzi. Američka mornarica je potvrdila detekciju zvuka, ali nije mogla da utvrdi njegovo poreklo.

Nada za petoricu putnika u podmornici, uključujući turiste, pilota francuske mornarice i izvršnog direktora kompanije OceanGate, bila je ogromna. Međutim, tragedija se nadvila nad nadom jer je podmornički tim pronašao ostatke na oko 500 metara od pramca Titanika.

Novi dokumentarni film, koji će biti objavljen godinu dana nakon tragedije, obećava da će otkriti detalje operacije potrage.

Dokumentarac, produkcije ITN za Kanal 5, postavlja i pitanje o lekcijama koje se mogu naučiti iz ove nesreće. Dok zvuk koji se nikada ranije nio čuo izaziva kontroverze, stručnjaci iznose svoja mišljenja o tome šta se zapravo dogodilo tokom misije potrage koja je privukla pažnju širom planete.

Iako su neki stručnjaci upozoravali da zvuk ne bi trebalo automatski tumačiti kao dokaz života, nade su ipak propale kada je obalska straža nakon deset dana objavila da su u olupini podmornice pronađeni "pretpostavljeni ljudski ostaci", prenosi Telegraf.

Eksperti su sugerisali da "lupanje" može da potiše od opreme za pretragu, morskog života ili čak zvukova iz dubina Atlantika. Ovaj tragični događaj će zauvek ostati u sećanju, podsećajući nas na nepredvidive izazove istraživanja dubina okeana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading