BAJDEN SE OBRATIO NACIJI I ODRŽAO KLJUČNI GOVOR: Kritike na račun Trampa ali i OBEĆANJA građanima

Autor:

Svet

08.03.2024

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Bajdenovog govora, Donald Tramp je dao svoj odgovor nazivajući ga "sramotom" u seriji objava na društvenim medijima.

BAJDEN SE OBRATIO NACIJI I ODRŽAO KLJUČNI GOVOR: Kritike na račun Trampa ali i OBEĆANJA građanima

Foto: AP

Predsednik SAD, Džo Bajden, nedavno je održao značajno obraćanje naciji, ističući ključna pitanja koja će verovatno biti centralni deo njegove kampanje za reizbor. U svom govoru, on je više puta kritikovao svog verovatnog protivnika na novembarskim izborima, Donalda Trampa, posebno osuđujući njegove nedavne izjave o Rusiji i NATO-u. Ova direktna kritika Trampa jasno ukazuje na rivalstvo između dva politička lidera.

Borba za Prava na Abortus

Jedna od značajnih tema koju je Bajden istakao u svom govoru jeste prava na abortus. On je jasno izneo svoju podršku ovom pitanju i najavio nameru da radi na obnavljanju ovih prava širom zemlje ako bude ponovo izabran. Ovo je tema koja uvek izaziva žustre rasprave u američkoj javnosti, te će Bajdenova podrška ovom pitanju svakako privući pažnju građana.

Američki Povratak i Budućnost Ekonomije

Bajden je takođe istakao svoj dosadašnji rad na ekonomiji, naglašavajući predstavnicima da "Američki povratak gradi budućnost američkih mogućnosti". Ovo naglašavanje ekonomske politike i perspektive za budućnost ekonomije predstavlja ključnu tačku njegove kampanje.

Reakcija Donalda Trampa i Republikanskog Odbora

Nakon Bajdenovog govora, Donald Tramp je dao svoj odgovor nazivajući ga "sramotom" u seriji objava na društvenim medijima. Takođe, senator iz Alabame, Kejti Brit, koja je dala zvaničan republikanski odgovor, istakla je da se "američki san pretvorio u američku noćnu moru" pod Bajdenovom vladavinom. Ove reakcije jasno pokazuju političku polarizaciju i tenzije koje vladaju u američkom društvu.

Ovo obraćanje naciji i reakcije na isto jasno ukazuju na ključne teme i tenzije koje će obeležiti predstojeću predsedničku kampanju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading