DA LI SE VLASNIK FEJSBUKA SPREMA ZA ARMAGEDON? Isplivali detalji o masivnom podzemnom bukeru Marka Zakerberga (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakerberg je počeo da kupuje zemljište u Kauaiju 2014.

DA LI SE VLASNIK FEJSBUKA SPREMA ZA ARMAGEDON? Isplivali detalji o masivnom podzemnom bukeru Marka Zakerberga (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Detalji o masivnom podzemnom bunkeru direktora kompanije Meta i osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga, na osamljenom havajskom ostrvu dospeli su u javnost.

Zakerbergovo imanje pod nazivom Kulau ranč na ostrvu Kaua uključuje sklonište ispod zemlje koje se prostire na 464 kvadratna metra, prema planovima u koje koje je uvid imao američki portal WIRED.

Bunker će koštati šefa Fejsbuka, Instagrama i Vocapa oko 270 miliona dolara sa uračunatom kupovnom cenom zemljišta, i mogao bi da postane jedna od najskupljih nekretnina na svetu.

Dokumenti sa planovima otkrivaju da imanje obuhvata 30 ili više spavaćih soba i isto toliko kupatila.

Čini se da su dve centralne vile povezane tunelom koji se grana sa podzemnim kompleksom koji ima stambeni prostor, mehaničku sobu i otvor za evakuaciju do kog se može doći merdevinama, prema planovima koje je WIRED objavio u decembru.

Mnoga vrata bunkera biće zvučno izolovana i pristupaće im se preko tastatura.

Vrata podzemnog skloništa "biće napravljena od metala i ispunjena betonom, što je uobičajeno u bunkerima i skloništima za bombe“, navodi časopis.

Imaće sigurnosne kamere svuda, a samo zgrada za rad na ranču ima preko 20 kamera u svojim planovima. Svi radnici na projektu, od čuvara do električara i stolara, navodno su obavezni da potpišu ugovore o tajnosti podataka.

- Jedini drugi u kom to pravite je kada radite bezbedne vojne instalacije. Veoma je retko da privatni projekat ima NDA - rekao je zvaničnik u građevinskoj industriji povezan sa gradnjom.

Zakerberg je počeo da kupuje zemljište u Kauaiju 2014. Izveštaji o njegovom razvoju izazvali su niz upita o kupovini bunkera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading