SAHRANJENA DEVOJKA KOJA JE UMRLA NAKON OPERACIJE ŽELUCA U TURSKOJ: Uprkos naporima srpskih lekara NIJE BILO SPASA - Majka želi "MORGANIN ZAKON"

Autor:

Svet

07.03.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena majka Erin pojavila se obučena u ljubičasto, jer je to bila omiljena boja njene ćerke.

SAHRANJENA DEVOJKA KOJA JE UMRLA NAKON OPERACIJE ŽELUCA U TURSKOJ: Uprkos naporima srpskih lekara NIJE BILO SPASA - Majka želi "MORGANIN ZAKON"

Foto: Facebook/Morgan Maria Ribeiro

Prošle nedelje, u Beogradu je održana sahrana 20-godišnje Britanke Morgan Ribeiro, koja je preminula nakon što joj je pozlilo na letu iz Istanbula. Njena majka Erin je tokom povorke nosila ljubičasto, Morganinu omiljenu boju, dok se slomila prolazeći pored mesta iz njene prošlosti.

Poslednji oproštaj uz pesmu "Dancing in the Sky"

Morgan je kremirana uz pesmu "Dancing in the Sky", a njena mlađa sestra Beka je emotivno pročitala pismo koje je napisala za svoju sestru, ističući Morganino predivno srce i ljubav prema pevanju i kuvanju.

Emotivne poruke i suze porodice

Njena majka i otac su se poslednji put oprostili od Morgan uz suze i emotivne poruke, a Erin je kasnije izjavila da joj je mrtvozornik rekao da će biti sprovedena istraga o smrti njene ćerke.

Republika

Foto: DRUSTVENE MREŽE

 

 


Potresne reči majke i zahtev za "Morganin zakon"

Kroz suze, Erin je izjavila da je organizam njene ćerke bio prožet otrovom koji je sve zaustavio te da je potrebno uvesti "Morganin zakon" kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Detalji o smrti i oštećenju organa

Lekari u Beogradu su otkrili da su lekari iz Turske oštetili Morgan tanko crevo tokom operacije, što je dovelo do ozbiljnih komplikacija. Iako lekar iz Istanbula negira odgovornost za smrt mlade Britanke tvrdeći da je ona umrla od plućne embolije, a ne od sepse, lekari u Srbiji su utvrdili oštećenje tankog creva i komplikacije koje su usledile.

Upozorenje i zahtev za jasnim informacijama o rizicima operacija

Erin je javno upozorila na rizike ovakvih osetljivih hirurških zahvata i zahtevala jasne informacije o potencijalnim opasnostima koje takve operacije nose, kao i uvođenje "Morganinog zakona" kako bi se regulisale procedure i smanjili rizici za pacijente.

Foto: Printscreen/TokTok

 

 


Poziv na odgovornost i emotivna priča porodice

Morganina sestra Kejli je molila Morgan da ne ide na operaciju koja nosi niz komplikovanih zdravstvenih rizika, dok je njen dečko Džejms istakao da bolničko osoblje i prevodioci nisu jasno informisali Morgan o opasnostima povezanim sa operacijom pre nego što je pristupila zahvatu.

Tragična smrt mlade Britanke nakon operacije želuca u Turskoj ostavlja duboke emotivne i pravne posledice, dok porodica i prijatelji traže odgovornost za njen prerani odlazak. Erinina borba za uvođenje "Morganinog zakona" i transparentnije informacije o rizicima operacija ukazuje na potrebu za regulatornim merama kako bi se zaštitili pacijenti od sličnih tragedija u budućnosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading