''UGASIO MI SE MOTOR, NEĆU STIĆI...'': Troje DECE poginulo u jezivoj avionskoj nesreći, OVO su bile poslednje pilotove reči pre tragedije!

Autor:

Svet

06.03.2024

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali avion je kružio iznad aerodroma pre nego što je došlo do kvara motora.

''UGASIO MI SE MOTOR, NEĆU STIĆI...'': Troje DECE poginulo u jezivoj avionskoj nesreći, OVO su bile poslednje pilotove reči pre tragedije!

Foto: pixabay.com

Tragična avionska nesreća blizu Nešvila, Tenesi, odnela je živote petoro kanadskih državljana, uključujući troje dece. Incident se dogodio u ponedeljak i uključivao je avion sa jednim motorom koji se srušio blizu autoputa 40, u blizini Čarlot parka.

Prema rečima Arona Makartara, istražitelja za vazdušnu sigurnost Nacionalnog odbora za saobraćajnu bezbednost, tačni detalji o putnicima nisu odmah bili dostupni, i trebalo je dan da se potvrde identiteti i godine žrtava.

Sekvenca događaja

Mali avion je kružio iznad aerodroma Džon C. Tun pre nego što je došlo do kvara motora. "Iz nepoznatih razloga, avion se spustio, prišao aerodromu Džon C. Tun i preleteo ga na visini od 2500 stopa", objasnio je Makartar. Pilot je ostao smiren dok je komunicirao sa kontrolorima leta o brzom spuštanju aviona. "Objavljam hitnu situaciju, motor mi je stao. Vidim aerodrom, ali sam predaleko. Neću stići", bile su neke od poslednjih reči koje je preneo pre nesreće.

Očajnički pokušaji da se stigne do aerodroma

Uprkos naporima kontrolora da vode pilota do aerodroma, avion je na kraju sleteo otprilike pet kilometara udaljen od piste. Osoblje na aerodromu brzo je očistilo pistu, ali pilot, već na visini od 1600 stopa, izrazio je sumnje u stizanje do aerodroma. Kontrolori su ga ohrabrivali da ne odustaje, podstičući ga da nastavi letenje i uveravajući ga da će pista biti očišćena za njegovo prinudno sletanje.

Istraga i budući koraci

Pre nesreće, nisu bili prijavljeni problemi sa avionom. Istraga o uzroku tragičnog incidenta se očekuje da će trajati do godinu dana. Nacionalni odbor za saobraćajnu bezbednost će vredno raditi na otkrivanju mogućih razloga nesreće.


Ovaj razoran događaj je šokirao lokalnu zajednicu i postavio pitanja o bezbednosti vazdušnog saobraćaja i postupcima u hitnim situacijama. Naše misli su sa porodicama i voljenima žrtava tokom ovog teškog vremena.

(Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading