UZBUNA NAD CRNIM MOREM: Primećeni NATO avioni, hitno podignuta borbena avijacija Rusije!

Autor:

Svet

05.03.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji herojski poduhvat ruskog lovca Su-27 u Crnom moru svedoči o izuzetnoj posvećenosti i profesionalizmu ruskih vojnih snaga. Borbeni avion Su-27 se podigao u vazduh pošto su otkrivena tri vazdušna cilja u Crnom moru i sprečio kršenje ruske granice u ovom regionu, potvrdili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

UZBUNA NAD CRNIM MOREM: Primećeni NATO avioni, hitno podignuta borbena avijacija Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Tri francuska ratna aviona pokušala su da naruše rusku granicu u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Međutim, ruski Su-27 sprečio je francuske avione da naruše granicu u Crnom moru, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

"Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja – francuska letelica za radarsko otkrivanje i kontrolu velikog dometa E-3F i dva višenamenska lovca 'rafal-s' Vazduhoplovnih snaga Francuske", rekli su u Ministarstvu.

"Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljeno kršenje ruske granice iznad Crnog mora", poručuju iz Ministarstva.

Kada se ruski lovac približio, strani ratni avioni su skrenuli sa pravca u kom su do tada leteli, prema granici Ruske Federacije, i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kog je poleteo. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države", potvrdili su u Ministarstvu, piše RT.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading