RUSIJA OZBILJNO ZAPRETILA PARIZU: Hitno se oglasio francuski ministar odbrane: To podseća na ponašanje SSSR (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekornu je pretnje nazvao posebno agresivnim stavom Moskve.

RUSIJA OZBILJNO ZAPRETILA PARIZU: Hitno se oglasio francuski ministar odbrane: To podseća na ponašanje SSSR (VIDEO)

Foto: military.com printscreen

Rusija je zapretila da će oboriti francuske avion iznad Crnog mora, otkrio je francuski ministar odbrane, piše Sky News.

Sebastijan Lekornu je pretnje, usmerene na patroliranje aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru prošlog meseca, nazvao posebno agresivnim stavom Moskve.

- To je podsećalo na ponašanje Sovjetskog Saveza tokom Hladnog rata. Pre mesec dana, da vam dam sasvim konkretan primer, ruski sistem kontrole letenja je pretio da će oboriti francuske letelice u Crnom moru kada smo bili u slobodnoj međunarodnoj zoni gde patroliramo. To se objašnjava činjenicom da je Rusija u teškoćama na ratištu u Ukrajini - rekao je on za radio RTL.

Piloti francuskih vazduhoplovnih snaga redovno patroliraju na istočnom krilu NATO, u sklopu napora Alijanse da pojača svoju odbranu otkako je Rusija pokrenula punu invaziju na Ukrajinu pre dve godine.

Francuski letovi uključuju patrole dugog dometa pomoću svojih AWACS nadzornih aviona. Leteći visoko iznad obale Crnog mora, oni koriste svoj moćni radar i drugu opremu za nadzor kako bi zavirili na Krimsko poluostrvo koje je Rusija oduzela Ukrajini i pripojila ga 2014. Nadzorni letovi mogu uočiti lansiranje projektila, bombardovanje iz vazduha i druge vojne aktivnosti u ukrajinskom sukobu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading