FRANCUZI ODBILI ZAHTEV RUSIJE ZA HITNOM SEDNICOM SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Rusi besni kao ris: To je ZLOUPOTREBA ovlašćenja da bi prikrili Ukrajinu!

Autor:

Svet

24.01.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, izjavio je da je Rusija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog pada aviona Il-76.

FRANCUZI ODBILI ZAHTEV RUSIJE ZA HITNOM SEDNICOM SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Rusi besni kao ris: To je ZLOUPOTREBA ovlašćenja da bi prikrili Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Rusija je danas saopštila da je Francuska odbila zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN povodom pada aviona Il-76 u kojem su se nalazili ukrajinski zarobljenici.

Zamenik ruskog ambasadora u UN, Dmitrij Poljanski, optužio je Francusku da je zloupotrebila svoja ovlašćenja predsedavajućeg i pokušala da "pokrije" Ukrajinu, prenosi Alo. 

Rusija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, izjavio je da je Rusija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog pada aviona Il-76. On je izrazio očekivanje da Francuska, koja predsedava Savetom bezbednosti, neće odbiti da sazove sednicu. Međutim, Francuska je planirala sednicu za 25. januar u 23 sata po srednjeevropskom vremenu, što je izazvalo nezadovoljstvo u ruskoj Misiji pri UN.

Foto: x/nexta

Avion koji se srušio sa ukrajinskim zarobljenicima u njemu

Rusija istražuje pad aviona sa ukrajinskim zarobljenicima

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je da je razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine bila dogovorena, ali je umesto toga Kijev izveo napad na avion raketama. Rusija sada radi na utvrđivanju činjenica u vezi sa padom vojno-transportnog aviona sa ukrajinskim zarobljenicima.

Teroristički akt Oružanih snaga Ukrajine

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, kijevski režim je izvršio teroristički akt u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion. Avion sa ukrajinskim vojnicima za razmenu leteo je na relaciji aerodrom Čkalovski-Belgorod. Oružane snage Ukrajine su oborile avion iz mesta Lipci, Harkovska oblast, uz pomoć protivvazdušnog raketnog sistema.

Posledice pada aviona Il-76

U avionu su se nalazili šest članova posade, 65 ukrajinskih vojnika za razmenu i tri ruska vojnika u njihovoj pratnji. Nažalost, svi članovi posade i putnici aviona su poginuli u ovoj tragičnoj nesreći. Ova vest je izazvala šok i tugu širom regiona, a detalji o ovom događaju se i dalje istražuju.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading