RUSI TRAŽILI HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Nakon OVOG poteza Kijeva, Moskva morala da reaguje!

Autor:

Svet

24.01.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu.

RUSI TRAŽILI HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Nakon OVOG poteza Kijeva, Moskva morala da reaguje!

Foto: x/nexta

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je zahtev za hitan sastanak Saveta bezbednosti UN kako bi se raspravljalo o rušenju aviona koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu.

Ruski vojno-transportni avion oboren iznad Belgorodske oblasti

Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika, a nažalost, svi su poginuli u ovoj tragediji, prenose Novostionline.


Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je ovaj incident terorističkim napadom i istaklo je da je Kijev bio upoznat sa transportom zarobljenika za razmenu. Takođe, istaknuto je da je razmena trebalo da se obavi na kontrolnom punktu Kolotilovka, ali je avion napadnut kako bi se optužila Moskva za ubistvo ukrajinskih vojnika.

Situacija između Rusije i Ukrajine već je bila napeta, a ovaj incident dodatno je zaoštrio odnose između dve zemlje. Očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti razvoj događaja i reagovati u skladu sa tim.

Podsetimo, transportni avion Iljušin-76 sa ratnim zarobljenicima Oružanih snaga Ukrajine oboren je u Belgorodskoj oblasti sa tri projektila, izjavio je predsednik Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov.

Saopšteno je i da su svi koji su se nalazili u avionu poginuli.

- Rukovodstvo Ukrajine je dobro znalo za predstojeću razmenu, obavešteno je kako će zarobljenici biti isporučeni, ali je avion Il-76 oboren sa tri projektila iz protivvazdušnog raketnog sistema, bilo Patriot ili IRIS T, proizvedenog u Nemačkoj, stručnjaci će to rešiti - rekao je Kartapolov na plenarnom sastanku Državne dume, preneo je Interfaks.

(Novostionline)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading