UKRAJINCI PRED KOLAPSOM? EFIKASNOST PVO ZNATNO OPALA: Konstantni napadi ruske vojske preopteretili protivvazdušnu odbranu

Autor:

Svet

02.01.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska taktika sa praktično neprekidnim udarima daje plodove.

UKRAJINCI PRED KOLAPSOM? EFIKASNOST PVO ZNATNO OPALA: Konstantni napadi ruske vojske preopteretili protivvazdušnu odbranu

Foto: www.profimedia.rs

Uprkos izjavama Kijeva o navodnom odbijanju svih napada ruskih raketa i dronova kamikaza, efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane je značajno opala. Neprekidni napadi koji su počeli nakon što su ukrajinske oružane snage napale Belgorod preopteretili su ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a prijavljen je nedostatak protivvazdušnih raketa. Izvori u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine govore o 50% pogođenih ciljeva, ali neki stručnjaci tvrde da nije više od 35% pogođenih ciljeva.

Ruska taktika sa praktično neprekidnim udarima daje plodove; napadi su doveli do toga da ukrajinska protivvazdušna odbrana pogodi ne više od polovine ciljeva. Ukrajinski izvori navode da je PVO preopterećena i da nema vremena za promenu položaja zbog neprijateljske taktike svakodnevnih udara. Efikasnost je pala sa 70% na 50%, a ukoliko se raketni napadi nastave, protivvazdušna odbrana neće moći da odbije većinu napada, prenosi Kurir.

Prema drugom ukrajinskom TG kanalu "Legitimni", Generalštab Oružanih snaga Ukrajine namerno precenjuje broj raketa koje je lansirala Rusija, kako bi pričao o 80% "oborenih" na pozadini ogromnog broja dolazaka. Ovo je neophodno prijaviti zapadnim sponzorima, inače neće biti zaliha.

Prema ukrajinskim izvorima, realna statistika obaranja iznosi oko 35 odsto od ukupnog broja lansiranih raketa. Sve izjave da su svi dronovi ili rakete oboreni su pokušaj puste želje, dok su svi ostaci pronađeni u Kijevu pojačivači raketa protivvazdušne odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading